Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4739 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   21 Şubat 2013 - 20:56

Güçlü Kadınlar 5.Kariyer Gününde Buluştu

Büyüt
Küçült
Güçlü Kadınlar 5.Kariyer Gününde
Deniz Yıldızı Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin ''Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor'' adlı AB Projesi kapsamında gerçekleştirilen 5. Kariyer Günleri toplantısı bugün Valilik Konferans Salonunda yapıldı.

Deniz Yıldızı Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin ''Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor'' adlı AB Projesi kapsamında gerçekleştirilen 5. Kariyer Günleri toplantısı bugün Valilik Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan projenin yasal temsilcisi Ferhat Deniz, dernek olarak fedakârlık, emek ve yardımlaşma duygularıyla ve yardımseverlerin desteğiyle  yardıma muhtaç kişilere ulaşmaya  çalıştıklarını söyledi. “Kadınlarımızın güçlenmesi lazım” diyen Deniz, “ Kadın güçlendiğinde çocuk, eş, aile dolayısıyla da toplum güçlenir. 3 yıl önce bu amaçla başladığımız proje kapsamında 25-50 yaş arasındaki kadınlarımıza çeşitli konularda bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaptık. Bugün 5. Sini düzenlediğimiz kariyer günleri düzenledik.100 kadınla ilgili anket saha çalışmalarımız oldu. 22 Martta kadınlarla ilgili kuracağımız dernekle projemizi sonuçlandıracağız” dedi.

“3 Yıllık bir çalışmadan sonra buralara geldik” diyen Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar da katılımcılara ve proje ortakları ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar da, Giresun’da önemli hizmetlere imza atan derneğin öncülüğündeki projeye katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Böylesi sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin sayısının artmasını diliyorum” dedi. Konuşmasında “Gönül Elçileri Projesi”ne de değinen Rektör Attar, katılımcıların projeye desteklerini isteyerek, “Bu gibi faaliyetler sosyal yardımlaşma bilincimizi arttırıyor. Ezelden beri hoşgörü, merhamet ve gönüllülük duygularını her daim yaşatan ilimiz insanın zor durumda olanlara yardım etmesi farzdır. Yardım işi sevgiyle yapılır. Bugün burada 5. Si düzenlenen ,tarafsız insan odaklı çalışmaya toplumun her kesiminden destek verilmesi bu sevginin göstergesi. “ şeklinde konuştu.

Ardından “5 yıl, 10yıl,20yıl öncesine göre kadına yaklaşım değişti mi?” sorusuna yanıt arandığı kısa bir video izletildi. Alanında başarılı kariyer sahibi olan, çiçekçilik, balıkçılık, inşaat ustacılığı,  değirmencilik ve şoförlük yapan kadınlar söz alarak başarı öykülerini dinleyenlerle paylaştı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Vali eşi Melahat Şahin, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet Başsavcısının eşi Çiğdem İlhanoğlu, bazı belediye başkanları ve eşleri, Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Kara, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.











Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir