Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8770 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   01 Şubat 2012 - 11:02

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Cenaze Hizmetleri Kursu

Büyüt
Küçült
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden Cenaze Hizmetleri
Giresun’da, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Giresun İl Müftülüğü işbirliğiyle 'Cenaze Hizmetleri kursu' düzenlendi.

Giresun’da, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Giresun İl Müftülüğü işbirliğiyle ‘Cenaze Hizmetleri kursu’ düzenlendi.

 

Doğal afetlerin artık sıradanlaştığı günümüzde, Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bu gerçekten yola çıkarak, karşılaşılabilecek muhtemel afetlere hazırlık olması açısından uygulamalı ‘Cenaze Hizmetleri Kursu’ düzenlendi.

 

Dört haftalık kurs süresince kursiyerlerin ölüm öncesi ve sonrası yapılacak dini ve hukuki işlemler hakkında detaylı bilgiler aldığı kursta, cenazenin yıkanması, techiz ve tekfini hususları maket üzerinde uygulamalı olarak yapıldı.

 

Yirmibeş kişilik bayanlardan oluşan ilk kurda eğitim alan kursiyerler, kurs süresince gerçeğe yakın pratiklerle defin öncesi cenaze işlemlerini gerçekleştirdiler. Kursta eğitim alan kursiyerlerden bazılarının daha önce cenaze konusunda pratiklerinin olduğu dikkat çekerken, bazı kursiyerler de henüz cenazeyle yüz yüze gelmediklerini belirttiler.

 

Kursun, toplumdaki önemli bir ihtiyaca binaen uygulamaya konulduğuna değinen Halk Merkezi Müdürü Harun Karabürk konuşmasında, “Ülkemizin deprem bölgesinde olması, özellikle bu alanda bir ihtiyaç olduğunun göstergesi olarak önümüzde durmaktadır. Bizler de ihtiyaçlar doğrultusunda bu alandaki boşluğa cevap vermek gayesiyle yola çıktık. Gerekli duyurularımızı yaptık. Ve müftülüğümüzle işbirliği neticesinde kursumuzu açtık. Özellikle köylerimizde bu alanda ciddi ihtiyaç var. Talepler doğrultusunda bu kurslarımızın devamını sağlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Cenaze hizmetleri konusunda; bayanlara bakan yönüyle önemli sıkıntıların olduğunu belirten Giresun İl Müftü Yardımcısı Muhammed Çınar, kursla alakalı yaptığı açıklamada, kursun uzun zamandır önlerinde duran bir ihtiyacı karşılama noktasında isabetli olduğuna vurgu yaparak, “Kursumuz, ilimizde ilk olarak açıldı. Ve oldukça faydalı geçtiği kanaatindeyiz. Her ne kadar gerçeği gibi olmasa da burada kursiyerlerin maket üzerinde edindiği uygulamalı ve teorik eğitim, gerçek hayatta işlerini kolaylaştıracaktır.” dedi.

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir