Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5902 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   01 Ekim 2012 - 18:37

Hayvan Sağlığı Çalışmalar Devam Ediyor

Büyüt
Küçült
Hayvan Sağlığı Çalışmalar Devam
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sonbahar dönemi hayvan sağlığı saha çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini açıkladı. Müdürlükten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Hayvan Sağlığı Çalışmalar Devam Ediyor

Ä°l Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sonbahar dönemi hayvan saÄŸlığı saha çalışmalarının yoÄŸun ÅŸekilde devam ettiÄŸini açıkladı. Müdürlükten konuya iliÅŸkin yapılan açıklama şöyle:     “Bakanlığımız tarafından hazırlanan 2012 yılı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı çerçevesinde Giresun Merkez ve 15 ilçemizde sonbahar dönemi hayvan saÄŸlığı saha çalışmalarına yoÄŸun ÅŸekilde devam edilmektedir.   AB mali destekli “Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Aşılanması Projesi” kapsamında çalışmalara 3 Eylül’de baÅŸlanmış olup, 2 Kasım’da sona erecektir. Bu yıl doÄŸan genç hayvanlar ile önceki yıllarda çeÅŸitli sebeplerle aşılanmamış hayvanlara koyun-keçi vebası (PPR) aşısı uygulanmakta ve kulak küpesi bulunmayan küçükbaÅŸ hayvanlar küpelenerek , elektronik ortamda veri tabanına (KKKS) kayıt edilmektedir. Bakanlığımız tarafından iki aylık kampanya dönemi süresince kullanılmak üzere Ä°l ve Ä°lçe Müdürlüklerimize 15 adet kiralık araç tahsis edilmiÅŸtir. Aşısı ve küpesi olmayan hayvanların il ve ilçe dışına sevkleri ilgili mevzuat gereÄŸince yasak olup, mezbahalarda kesilmeleri ve hayvan pazarlarında satılmalarına da izin verilmemektedir.   Saha çalışmalarında ayrıca, Ä°limiz genelinde ilkbahar döneminde yürütülen Kuduz Aşılama Kampanyası’nda çeÅŸitli nedenlerle aşılatılamayan kedi-köpeklere koruyucu kuduz aşısı tatbik edilmekte, Ä°l Özel Ä°dare kaynaklı olarak uygulanan “Kist Hidatik Hastalığı ile Mücadele Projesi” kapsamında oral yoldan iç parazit ilaçlaması yapılmaktadır. Hayvan sahiplerinin kedi-köpeklerine kuduz aşısı yaptırmaları 5996 sayılı kanun gereÄŸince zorunlu olup, aksi taktirde idari para cezası verilmesi hükmü mevcuttur. Bu nedenle vatandaÅŸlarımızın gerekli ilgi ve hassasiyeti göstererek, hayvanlarını kayıt altına aldırmaları ve koruyucu aşılarını her yıl düzenli olarak yaptırmaları önem taşımaktadır.   Bakanlığımızca ülke genelinde bu yıl uygulamaya konulan “Brusella’nın Konjunktival Aşı ile Eradikasyonu Projesi”  kapsamın da  büyükbaÅŸ ve küçükbaÅŸ hayvanlara yönelik olarak; Merkez ve Ä°lçelerimizde 2012 yılı Kasım-Aralık ve 2013 yılı Ocak-Åžubat aylarında Brusella Aşılama Kampanyası baÅŸlatılacaktır.   Bu konular hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz, Hayvan SaÄŸlığı YetiÅŸtiriciliÄŸi ve Su Ãœrünleri Åžube Müdürlüğümüze ve Ä°lçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize baÅŸvurabilir ayrıca www.giresuntarim.gov.tr adresinden internet sitemizi ziyaret edebilirler.”     




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir