Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7297 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   02 Mart 2014 - 11:36

Her An Teyakkuzdayız

Büyüt
Küçült
Her An
Çıtlakkale Mahallesindeki Gençlik Merkezi inşaatının bulunduğu mevkide incelemelerde bulunan Vali Hasan Karahan, her an teyakkuzda olduklarını söyledi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan ile birlikte riskli alanda incelemelerde bulunan Vali Karahan, Samsun’dan gelen jeofizik ve jeoteknik ölçüm cihazının çalışmalara başladığını, AFAD Başkanlığından gelen teknik bir ekibin çalışmalar yürüttüğünü, alınacak raporlara göre hızlıca hareket edileceğini söyledi.


Basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Karahan, “Geçen hafta itibariyle biz duruma el koymuş bulunmaktayız. Burada yaklaşık 1 yıldan beri devam eden Gençlik Merkezi inşaatımız var. O inşaatın kazısının yol açabileceğini düşündüğüm toprakta bir kırılma, bir hareketlenme var. Onunla ilgili çeşitli araştırmalarımız sürüyor. Jeoteknik etütler, testler yapıyoruz. Onların neticesini zemindeki kaymanın durumu, yönü, varsa hızı, bunları tespit edip, nasıl bir önlem alabiliriz gündeme getireceğiz. Birkaç gün içinde o test neticelerini alabileceğimizi umuyoruz. Şuana kadar olayı takip ediyoruz. Ancak çok korkutucu bir şekilde bir hareketlenme olmadı. Ondan endişe etmiştik doğrusu ama çok şükür olmadı. Kontrol ediyoruz. Takip ediyoruz. Heran teyakkuzdayız. Arkadaşlar sabah-akşam ölçümleri yapıyorlar. Gerekli tedbirleri almak için o teknik raporun elimizde olması lazım. O olmadan ne yapacağımıza karar veremiyoruz. Pazartesi umut ediyorum o rapor elimize kabaca geçecek ve ilk yapacağımız iş zannediyorum forye kazık yöntemiyle bu bizim binanın çevresini tedbirden koruyacak şekilde bir sistem kuracağız diye düşünüyorum. Birkaç kademede, aşağıdan yukarıya doğru forya kazık sistemi kuracağız. Bir-iki riskli binamız vardı. Onlarda da bir vatandaşımız vardı onu tahliye ettik. Onun dışında çok fazla risk altında olan yerimiz yok. Üstte, riskli olan alanda çok fazla konut yok ama takip ediyoruz. Altta bir kaymanın olması ile tahribat olabilir mi diye düşünüyoruz ama buradaki binalarımız kontrollerde temiz çıktı. Çatlama yada kırılma yok.” şeklinde konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir