Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6444 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   01 Temmuz 2012 - 23:54

Herkese Bir Yayla Evi Yapacak Kadar Yer

Büyüt
Küçült
Herkese Bir Yayla Evi Yapacak Kadar
Bu yıl beşincisi düzenlenen Ağaçbaşı Kulakkaya Yayla Kültür ve sanat Festivalinde konuşan Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Giresunlu yaylacıları sevindirecek müjdeler verdi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Ağaçbaşı – Kulakkaya Yayla Kültür ve sanat Festivalinde konuşan Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Giresunlu yaylacıları sevindirecek müjdeler verdi.

 Orman kanununda değişiklikler yaptıklarını ve yaylalarda yeni düzenleme yapacaklarını belirten Kurtulmuşlu, her Giresunlu’nun 60-70 metrekarelik bir yayla evinin olması hakkı olduğunu söyleyerek “Herkese bir yayla evi yapacak kadar yer buluruz. Yer bulamadığınız yerde ben size ormandan ev vereceğim.” dedi.

 Yaylalardaki çarpık yapılaşmaya da değinen Kurtulmuşlu, çayırlık alanların muhafaza edilmesi gerektiğini, telafisinin ise mümkün olmadığını söyledi.

  Yangınla İlgili Mücadelede Bölgesel Bir Güç Halindeyiz

Festivalde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurtulmuşlu, hava sıcaklıklarının 40 dereceyi geçtiği şu günlerde Türkiye’deki orman alanlarının %60’ından fazlasının yangın tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını, buna rağmen Orman Genel Müdürlüğü olarak Türkiye’de orman yangınlarıyla ilgili Avrupa’da en güçlü ve en yaygın teşkilata sahip olduklarını söyledi.

 12 bin tane yangın işçisi, 7 binden fazla orman yangınlarıyla mücadele edecek  arazöz, iş makinası, ve renger türü küçük yangın pikaplarıyla, yangın müdahalelerine hazır oldujklarına  değinen Kurtulmuşlu, ayrıca 50 tane hava aracı, 6 tane anfibik uçak, 14 tane küçük uçak, 30 civarında da yangın söndürme helikopterleriyle beraber Türkiye’nin her yerinde 15 dakikada yangına yetişecek bir teşkilatlarının olduğunu sözlerine ekledi.

 Avrupa’da ve dünyada yangın müdehalelerinde en güçlü ülkesi olduklarına vurgu yapan Kurtulmuşlu, “Biz sadece kendimize değil, komşu ülkelere; Yunanistan’a, Kıbrıs’a, Arnavutluk’a, Yugoslavya’ya, Gürcistan’a ve geçmiş senelerde de Moskova’ya yangın söndürme uçağı gönderdik. İsrail’e kadar yangınla ilgili mücadelede bu yörede bölgesel bir güç halindeyiz. İnşallah bunu devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

 HORONAGA


              




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir