Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7470 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   27 Temmuz 2011 - 19:19

İçişleri Bakanlığı'ndan GİM-DER'in Projesine Onay

Büyüt
Küçült
İçişleri Bakanlığından GİM-DERin Projesine
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın dernekler için düzenlediği proje kapsamında, Giresun'dan GİMDER'in (Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği) projesi kabul edildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan GİM-DER'in Projesine Onay

             İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın dernekler için düzenlediği proje kapsamında, Giresun'dan GİMDER'in (Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği) projesi kabul edildi.

            İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na Türkiye genelinden gönderilen 500 proje arasından 27 proje uygulanabilir bulundu. “SBS YARIŞINDA BENDE VARIM” projesiyle de GİMDER, bakanlığın destekleme kararı aldığı projelere dahil oldu.

                İçişleri Bakanlığının her yıl uygulanabilir projeler içinden seçtiği ve destekleme kararı aldığı uygulamada, 27 proje içerisine adını yazdıran Giresun, 19 Haziran Salı günü GİMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özer ÇOBAN'ın katıldığı imza töreniyle sözleşme ve protokollerini tamamlandı.

              Ankara'da düzenlenen törende, derneklere hitap eden Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı; bakanlığımızın Sivil Toplum Kuruluşlarını önemsediğinin bir göstergesi olarak derneklere proje karşılığında kaynak sağladığını, derneklerin proje çalışmaları ile doğru orantılı olarak desteklerinin artarak devam edeceğini, bu bağlamda Ülkemizdeki derneklerin proje üretmesi konusunda daha aktif olmaları gerektiğini,  proje üreten derneklerin bulundukları bölgelerde sorunlara ciddiyetle yaklaşarak çözümün bir parçası olacakları için kendilerini kutladığını belirterek, çalışmalarında başarılar diledi.                           

           'SBS Yarışında Ben de Varım' başlığıyla kabul gören GİMDER'in projesinde; Giresun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı olan fakir ailelerin 8. Sınıfta okuyan çocuklarının, aileler ve  okullarındaki öğretmenlerin görüşü alınarak, başarılı olabilecek 50 öğrenciye 8 ay boyunca, hafta sonları sabah 09:00’dan 15:00’a kadar, Merkez İlçe Çaldağ ve Duroğlu Beldelerinde, Belediye binasında civar köylerden gelerek toplanacaklar, toplanacakları yerlerden araçlarla alınarak GİMDER ve Giresun Eğitimciler Derneğinin binasında mevcut sınıflarda 25 kişilik iki sınıf halindeki eğitim salonlarında  öğle yemekleri de karşılanarak SBS sınavına hazırlanacaklar.  Ders saati sonunda öğrenciler tekrar araçlarla alındıkları Beldelere bırakılacaklar. Ardından eğitim alan 50 öğrenci sınav öncesi moral motivasyon olması açısından Mayıs ayı içesinde Çanakkale İline gezi düzenlenecektir. 

 
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir