Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13464 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   02 Ağustos 2022 - 15:56

İDSB'de 9. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı.

Büyüt
Küçült
İDSBde 9. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği(İDSB) 9. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı 25.06.2022,tarihinde MÜSİAD Genel Merkezi İstanbul'da yapıldı. Yapılan seçim sonucunda İDSB Genel Sekreterliğine Eyüp Akbal getirildi.

 

Malumunuz olduğu üzere İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) 2005 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuş, bugün itibariyle 6 kıtada 65 ülkeden 354 üyesiyle, İslam coğrafyasında STK’lar arası sürdürülebilir ilişkilerin tesisi istikametinde çalışmalarına devam eden bir STK çatı teşkilatıdır.

Dost ve kardeş ülkelerle irtibatın sağlanmasında sivil toplumun çok büyük rol oynadığından hareketle İDSB aynı eksende çalışan üye STK’ları arasında koordinasyonu sağlamaktadır.

İslam Dünyası STK’ları Birliği bir STK çatı kuruluşu olması hasebiyle bugüne kadar eğitimden aileye, insan hakları ve uluslararası hukuktan insani yardıma, tebliğ faaliyetlerinden gençliğe, ekonomiye kadar çok çeşitli alanlarda 354 üyesiyle etkin ve ses getiren programlar düzenlemiştir.

Bu çerçevede İDSB, üyeleriyle senede bir kez genel toplantılar yapmakta geçmiş programların değerlendirmesi yapılmakta gelecek projeler istişare edilmektedir. Bu eksende İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB)’nin 9. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 25 Haziran 2022 Cumartesi günü İstanbul MÜSİAD Genel Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya 40’a yakın ülkeden 150 civarında üye kuruluşun temsilcileri iştirak etti. Toplantı yeter sayısının sağlandığının tespiti üzerine Genel Sekreter Ali Kurt tarafından Genel Kurul’un açılış konuşması yapıldı ve toplantıyı yönetmek üzere Divan Başkanlığı’na Av. Hamza Akbulut, Divan Başkan Yardımcılığı’na Av. Necati Ceylan, Divan Başkan Yardımcılığına Abdülrakip Obad, ve Kâtip Üyeliğe Av. Salahattin Yanar oybirliği ile getirilerek Divan Heyeti oluşturuldu.

Gündemin müzakeresi ve tespitinin ardından Birlik dönem faaliyet raporlarının okunması ve değerlendirilmesi yapıldı.

İcra edilen 9. Seçimli Genel Kurul’da geçmiş dönemlere dair değerlendirmelerin yanı sıra yeni döneme dair stratejik hedefler çerçevesinde değerlendirmeler ve istişareler yapılarak bu çerçevede hazırlanan Uluslararası STK Akademisi (USTA), Uluslararası Aile Enstitüsü (UAE), Uluslararası Arakan İnsani Yardım Konsorsiyumu (ICR), Uluslararası Gençlik Buluşmaları (UGB), İnsani Yardım Platformu (İYP) gibi mevcut projeler ve komisyonların faaliyetleri hakkında bilgi paylaşıldı.

UAE Başkanı Dr Rabiye Yılmaz, İYP Başkanı Musab Aydın ve Genç İDSB Başkanı Furkan Sonkaya komisyon faaliyetleri hakkında bilgi paylaştılar. Bunlara ilaveten toplantıda, diğer projelerin yürürlük takvimi ve finansmanı gibi konular Genel Kurul üyelerince görüşüldü, değerlendirmeler ve öneriler istişare edildi.

Toplantıda Genel Sekreter yardımcıları da söz alarak temsil ettikleri bölge ve ülke adına birer konuşma yaptılar. Malezya adına Ahmad Azam, Pakistan adına Abdus Shakoor, Bangladeş adına Rasheedu’z Zaman, ABD adına Gulam Nabi Fai, Lübnan adına Rafet al Mikhati ve İmad Said, Afganistan adına Harun Khatibi, Sudan adına Ata al Mennan Beyler görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Seçimli olarak tertip edilen bu genel kurulda Birlik Genel Sekreterliğini Eyüp Akbal Bey, Av. Ali Kurt Bey’den devraldı. Ali Bey, Onursal Genel Başkan ve İstişare Hayeti Başkanı olarak İDSB’ye destek vermeye devam edecekler.

Ali Bey yaptığı teşekkür konuşmasında gönül hizmetlerine devam edeceklerini İDSB ilk kurulduğu günden bu yana her aşamasında pek çok arkadaşıyla birlikte emek verdiklerini dile getirerek şunları kaydetti:

“Bizler ümmet şuuruyla bir binanın taşları gibi yekvücut olmak zorundayız. Bu uğurda hiçbir faaliyet küçük değildir. İDSB çatısı altında bu çalışmaları hep beraber sizlerin desteğiyle dayanışma ve ittifak ruhuyla icra ettik. Hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu vesileyle bugün bu kutlu bayrağı yeni seçilecek arkadaşlara devrederken büyük bir huzur ve mutluluk içerisindeyim. Ümmetin birliği ekseninde yeni genel sekreterimizin ve konsey üyelerimizin bu bayrağı çok daha ileriye taşıyacaklarına, İDSB üyeleri içerisinde birliği ve dayanışmayı daha da kuvvetlendirip bu networkü daha da genişleteceklerinden eminim. Arkadaşlarımıza Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum.

Biliyorsunuz bu gibi gönül hizmetlerinde emeklilik diye bir şey yoktur kenara çekilip uzaktan seyretmek âtıl kalmak hiç yoktur. Bizler ümmetimizin dertleriyle dertlenme, meselelerine çözüm üretme ekseninde her zaman İDSB gibi çatı kuruluşlarımıza yine destek olmaya bilgi ve tecrübemizi paylaşmaya devam edeceğiz.

Hepinize ayrı ayrı tekrar teşekkür ederken yeni seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyor Rabbimden kendilerine başarılar diliyorum.”

Yeni Genel Sekreterimiz Eyüp Akbal Bey de yaptığı konuşmada üyelere teşekkür ederek devraldıkları bayrağı çok daha yükseklere taşıyacaklarını ifade etti.

Akbal şunları kaydetti: “Her ne kadar farklı ırk ve renklerden farklı dilleri konuşan insanlar olsak da aslında hepimiz aynı dine mensup, “bir” milletiz. İDSB’yi oluşturan her bir kurumun temsilcileri olarak Ali Bey’in de ifade ettiği gibi bizler bir binanın taşları hükmündeyiz. Birbirimizi her anlamda daha yakından tanımak, bilmek ve kendi meselelerimize kendimiz çözümler üretmeli ve birbirimize destek olmalıyız.”

Genel Sekreter şöyle devam etti: “Bugün bu bayrağı devralan bizler bu eksende daha hızlı koşmaya, İDSB’yi daha üst seviyelere çıkarmak adına daha çok çalışmalıyız.

Gayemiz, İslam dünyası sivil toplum kuruluşları arasında sürdürülebilir gelişim, birlik ve koordinasyonu temin etmek bu uğurda yorgunluk bilmeden sizlerin de desteğiyle çaba sarf etmek olacak.”

Dilek ve temennilerin dinlenmesi ile toplantı sona erdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir