Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5414 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   21 Nisan 2012 - 10:53

İl Emniyet Müd. Basın Bültenleri

Büyüt
Küçült
İl Emniyet Müd. Basın
İl Emniyet Müdürlüğü 3 Adet Basın Bülteni

OLAY 1- EVDEN HIRSIZLIK OLAYI VE TESPİT EDİLEN ŞÜPHELİLER

 

13.04.2102 günü ilimiz Hacısiyam mahallesinde meydana gelen hırsızlık olayında ikametin kapı göbek kilidinin kırıldığı ve ikamette bulunan çelik para kasasının sivri bir demir aletiyle delinmek suretiyle açıldığı kasada bulunan 2000 Euro paranın çalındığı anlaşılmıştır.

 

              Olaya ilişkin Asayiş Şube Müdürlüğümüz görevlilerince bina giriş kamerası ve çevre iş yeri kameralarından yapılan incelemeler sonrasında; hırsızlık olayının 11.04.2012 günü gündüz meydana geldiği, binaya üç yabancı erkek şüphelinin 11.04.2012 günü saat:16.10.04 sonrasında binaya girdikleri ve saat 18.00 ‘e kadar ikamette bulundukları anlaşılmıştır.

 

            Kamera görüntülerinden tespit edilen üç erkek şüpheli ile ilgili kamera görüntüleri Polnet bilgisayar ağı aracılığı ile  bütün illere bildirilmiş ve şüpheliler Amasya ilinde 17.04.2012 tarihinde karışmış oldukları evden hırsızlık olayları sonucunda yakalanmışlar ve faili meçhul olan olay aydınlatılmıştır.

 

            Olayla ilgili yakalanan şüpheliler; U. A., R. B. Ve İ. B. Amasya Emniyet Müdürlüğünce yürütülen tahkikat sonucunda tutuklanmışlardır.

 

 

OLAY 2- ÇALINTI ARAÇLAR

 

Asayiş  Şube Müdürlüğümüzce çalıntı araçların tespiti ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında S. T. isimli şahsın  Ankara ilinden çalıntı araçlar getirdiği istihbarı bilgisi üzerine  şahıs takibe alınmıştır. Şahsın yine  Ankara ilinden bir çalıntı araç daha getireceği istihbarı bilgisine ulaşılmış ve şahsın çalıntı araçla birlikte yakalanması amacıyla 18.04.2012 günü Piraziz ilçesinde görevlilerimizce yapılan yol kontrolünde şahıs araçla birlikte yakalanmış ve Müdürlüğümüze getirilmiştir.

 

Şüpheli S T’nin Ankara ilinden getirmekte olduğu  aracın çalıntı olduğu tespit edilerek Ankara Emniyet Müdürlüğüne bildirilmiştir. Yine çalıntı olduğu daha önceden tespit edilen ve el konulan Renault Kangoo marka araçla ilgili yürütülen tahkikatta  bu araca şahıstan kiralamış olduğu bir başka Kangoo araca ait olan plakaların takıldığı anlaşılmış ve yapılan incelemede şase numaralarının bulunduğu yerlerin taşlanarak silinmiş olduğu görülmüştür. Bu aracında 09.04.2011 tarihinde İstanbul ilinden çalıntı olduğu tespit edilmiştir.

 

Olayla ilgili yakalanan şüpheli S. T. İlgili mahkemeye sevk edilmiştir.

 

 KASTEN ADAM ÖLDÜRME

 

 

İlimiz Espiye İlçesi Çam Mahallesi Boncukçu Deresi Mevkiinde 1952 doğumlu E. D. İsimli şahsın 29.06.2005 günü saat 15.55 sıralarında Ateşli Silahla öldürülmesi olayı ile ilgili olarak yapılan araştırmalar ve teknik takipler sonucunda;

 

Bu olayı şüpheli H.Ö.’nün maktül ile aralarındaki kan davası nedeniyle H. G. ile K. H.’yi azmettirmesi üzerine yaptıkları bilgisine ulaşılmış, bu bilgiler ışığında H. G. isimli şahıs hakkında “KASTEN ADAM ÖLDÜRME fiilinden dolayı yakalama emri çıkartılmıştır.

 

         Şüpheli H. G. Bursa - Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğünce 19.04.2012 günü yakalanmıştır. H. G.’nin yakalanması ile eşgüdümlü olarak diğer şüpheliler K. H., İ. B. ve H. Ö. isimli şahıslar da ilimiz Espiye ilçesinde yakalanmışlar ve yakalanan bu şahıslar sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanmışlardır.

 

Bursa Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden ilçe emniyet müdürlüğümüz görevlileri tarafından  teslim alınarak, ilçemize intikal ettirilen H. G. ise 20.04.2012 günü sevk edildiği Espiye Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştır.

 

Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak işlenen suçların üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin olayın faillerinin bulunarak ilgili mercilere teslim edilmesi konusundaki azim ve kararlılığımız devam edecektir. 

 


18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE ALKOL VE TÜTÜN MAMÜLLERİ SATILMASI


Emniyet Müdürlüğümüz Çocuk Şube Müdürlüğü olarak çocuklarımızın ruhen ve bedenen sağlıklı bir birey olarak yetişmesi, alkol ve tütün mamüllerinin zararlı etkilerinden korunması için yapılan çalışmalarda;

 

19.04.2012 Günü Saat:15.50 sıralarında İlimiz genelinde çocuklara tütün mamulleri satışına yönelik yapılan denetlemeler esnasında, İlimiz Gedikkaya Mahallesinde faaliyet gösteren ve 125.yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine yakın yerde bulunan markete küçük yaşta üç çocuğun girdiğinin görülmesi üzerine çocuklar takibe alınmış, açık kimlik bilgileri sonradan tespit edilen E. S. isimli çocuğun market içerisinden elinde bir paket sigara ile çıktığı görülmüş, çocuğun elindeki sigaraya görevlilerimizce el konulmuş ve  söz konusu işyeri hakkında idari ve adli işlem yapılmıştır.

 

Çocuklarımızın sağlığının korunması, ruhen ve bedenen sağlıklı bir birey olarak yetişmesi, alkol ve tütün mamüllerinin zararlı etkilerinden korunması amacıyla Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmeye devam edecektir.

 

GİRESUN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir