Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7923 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   30 Ocak 2014 - 10:57

İl İstihdam Kurulu Toplandı

Büyüt
Küçült
İl İstihdam Kurulu
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu bugün Vali Yardımcısı Barış Demirtaş başkanlığında toplandı.

Toplantıda geçtiğimiz dönemde kararlaştırılan konuların gerçekleşme durumları görüşüldü. Bu dönem içinde açılacak kurslar ve yapılacak işler karara bağlandı.  

 

Toplantıya Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, Giresun Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili Salih Mutlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tuncer Turan, Giresun Üniversitesindeb Yardımcı Doç.Dr. Kenan Büyükkaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ömer Erik, Ticaret İl Müdür Vekili Ülkü Dizdaroğlu, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sarı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, Esnaf ve Sanayi Odaları Birlik Başkan Vekili N.Kemal Altuntaş,  Tez. Kop. İş Şub. Başkanı Hüseyin Özdem, Sakatlar Konfedarasyon Temsilcisi Nihat Yayla katıldı.

 

Toplantıda, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğüne, 2013 yılı içinde 5.413 kadın, 6.933 erkek olmak üzere toplam 12.346 kişi iş arayan olarak  kayıt yaptırdığı,. 2013 yılından 2014 yılına iş arayan olarak 29.392 iş gücü devri yapılmış bu işgücü içerisinde  16.441 kişi gerçek işsiz durumda olduğu kaydedildi.

 

2013 yılı içinde, Kamu sektöründen  364 ve Özel Sektöre ait işyerlerinden  4.174 olmak üzere toplam 4.538 açık iş alınmış, alınan bu açık işlere karşılık  kamu sektöründe  377 Özel sektöre ait işyerlerinde ise 2.558 kişi olmak üzere toplam 2.935 kişi işe yerleştirildiği, aynı dönem içerisinde özel sektör işyerlerine 57 engellinin istihdamının sağlandığı ifade edildi..

 

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğünce, Ocak-Aralık 2013 dönemi içerisinde 379 kurs ve program düzenlenmiş, bu programlara 1.412 erkek ve 1.591 kadın olmak üzere toplam 3.003 işsiz katıldığı, düzenlenen bu  programlara katılan işsizlerden  1.815’i  istihdam edildiği bilgisi verildi.

 

İl Müdürlüğünce kendi işini kuracaklara yönelik Giresun Üniversitesi ve KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile İşbirliği yapılarak 25 Kişilik 7 Grup halinde toplam 173 kişiye 70 saatlik  Girişimcilik Eğitimi verilirken, ilimiz genelinde faaliyet gösteren 2+ istihdamlı özel sektör işyerlerinde 242  İşbaşı Eğitim Programı uygulaması yapılmış, bu programlara  244 Kadın 175 Erkek olmak üzere toplam 419 işsiz katıldığı aktarıldı.

 

Toplantı 2014 yılı eğitim planının görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi.

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir