Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7269 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   26 Haziran 2013 - 10:16

İzciler, Doğa Ve Turizm

Büyüt
Küçült
İzciler, Doğa Ve
Turizm sezonunda, halkı ve gezginleri yaylaların temizliği ve yapılan çalışmaların korunması amacıyla haftasonu Kümbet yaylasında bir etkinlik düzenlendi.

Dereli Esnaf Odası’nın organizesindeki etkinliklere Giresun İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü, Çotanak İzci Kulübü, Özel Sporcular Gençlik ve Spor kulübü ile GİRTAB (Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği)katıldı.

Kamp süresince izciler piknik alanlarında çevrede bulunan çöpleri topladılar, haftasonu yaylalara pikniğe gelen gezginlere çöp torbaları dağıttılar, çevre bilinci ve yaylaların korunmasına yönelik mesajlar verdiler. Hazırlanan çevre ve doğa korumaya yönelik mesajların bulunduğu pankartlar, afişler Kümbet Yaylası ve Aymaç mevkiinde uygun alanlara asıldı, yerleştirildi.

İzcilik Kulübü Başkanı Mehmet Şeyranlıoğlu, Yaylaların  Giresun için eşsiz bir mekan  olduğunu, çevre ve temizlik konusunda duyarlılığı aşılamak için bu organizasyonu bilinçli bir şekilde sürekli yapmak gerektiğini, bu sayede çocukların ve gençlerin çevre ile ilgili bilinçlerinin geliştiğini belirtti. Kamp ateşi eğlenceleri, sportif ve eğitsel oyunlar, yayla gezileriyle, keşiflerle hem eğlence hem de gerekliliği olan bir hareket yaptıklarını bildirdi. İzci Liderleri Mehmet Ekiz, Turgay Kiraz, Hüseyin Tekiroğlu, Murat Mındız, Levent Sevinç, Özge Başuslu ,Gönüllü Liderler Pınar Şeyranlıoğlu ve Hatice Sıpçıkoğlu’nun da bulunduğu haftasonu aktivitesi Pazar akşamına kadar devam etti.

GİRTAB (Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği)de hazır bulunduğu organizasyonda  yaylalar, yaylaların doğasını bozmadan turizmde sürdürülebilirliği  ve bu konuda geliştirilmesi ,kamp alanlarının izcilik başta olmak üzere doğa sporları için kullanımı ve uygun alanların nereler olabileceğine dair görüşmeler ve gözlemler yapıldı.

Kaymakam Ömer Faruk Kala, Dereli Belediye Başkanı K. Zeki Şenlikoğlu ve Dereli Esnaf Odası Başkanı Hasan Akar, ile birlikte 23 Haziran Pazar günü izcileri ziyaret ederek etkinliğin Kümbet Köyü Aymaç mevkiinde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dereli Esnaf Odası başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler