Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8366 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   29 Åžubat 2012 - 10:19

Kaleye Döner Kule

Büyüt
Küçült
Kaleye Döner
Vali Dursun Ali Şahin'in ilimizle ilgili sıra dışı projeleri peş peşe gelmeye devam ediyor.

Vali Dursun Ali Åžahin’in ilimizle ilgili sıra dışı projeleri peÅŸ peÅŸe gelmeye devam ediyor.   Bugüne kadar onlarca proje baÅŸlatan Vali Åžahin, “Kaleye Döner Kule” projesi için düğmeye bastı. Projeye göre Ä°stanbul Çamlıca ile Gürcistan Tiflis’te bulunan kulenin bir benzeri veya onlardan daha modern kule yapılması planlanıyor.
    
    
  Projeye göre; Kale’de topun yanında ki çirkin görünümü bulunan televizyon ve radyo vericileri kulede toplanacak, yap-iÅŸlet-devret modeliyle yapılacak kulede dinlenme alanları, oturma grupları ve seyir terası da bulunacak. Seyir terasında 15-21 kiÅŸiye hizmet verebilecek lokanta da olacak.   Konuyla ilgili dün Valilikte önemli bir toplantı gerçekleÅŸtirildi. Toplantıya; Vali Dursun Ali Åžahin, Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Orhan Kurt, Belediye Ä°mar ve Åžehircilik Müdür Yardımcısı Ercan Durhan, Özel Ä°dare Genel Sekreteri Mehmet Emür ve Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Aydın, Ä°l Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, DOKA temsilcisi Özge Adıgüzel ve özel bir firma yetkilisi katıldı.   Firma yetkilisi hazırladığı projeler hakkında bilgi sundu.     Vali Åžahin yaptığı açıklamada, Birçok yönüyle Giresun’un gözdesi olan Kale, maalesef çirkin görüntülerle dikkat çekiyor ve Giresun’a yakışmıyor. Bu çirkinliklerden biride Giresun’un bir çok tarafından görülebilen bayrak direÄŸi yanındaki verici istasyonlarıdır. Bu görüntü kirliliÄŸinden kurtulmak için bir çalışma baÅŸlatmış bulunuyoruz. Bununla ilgili ön araÅŸtırmalarımızı yaptırıyoruz. Bazı taslak projeler çizdirdik. Bu çirkinliÄŸi kaldırmanın yanında vatandaÅŸlarımızın da yararlanacağı bir döner kule yapacağız. Beklide Türkiye’nin ilklerinden olacak kulenin birkaç yerinde oturma grupları, dinlenme alanları olacak. Ayrıca seyir terası da bulunacak.       Konuyla ilgili 15 Mart 2012 tarihinde yeniden bir araya gelinerek durum deÄŸerlendirmesi yapılacak.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir