Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3121 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   14 Kasım 2022 - 09:03

Karayaka Koyunu Islah Projesi Yürütme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Büyüt
Küçült
Karayaka Koyunu Islah Projesi Yürütme Kurulu Toplantısı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal AraÅŸtırmalar ve Politikalar Genel MüdürlüÄŸü (TAGEM) koordinatörlüÄŸünde “Halk Elinde KüçükbaÅŸ Hayvan Islahı Ülkesel Projesi” kapsamında Giresun ve Trabzon illerinde yürütülmekte olan “Halk Elinde Karayaka Koyunu Islahı Alt Projeleri”ne ait 2022 yılı Proje Yürütme Kurulu Toplantısı; 10 Kasım 2022 tarihinde Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü toplantı salonunda gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

Giresun ve Trabzon illerinde yürütülen alt projelerle birlikte; Karadeniz iklimi ve coÄŸrafi ÅŸartlarına adaptasyon saÄŸlamış kalın-kaba yapağılı ve yaÄŸsız kuyruklu karayaka ırkı koyununun halk elinde ıslah çalışmalarının yürütülmesi neticesinde ırkın fiziki ve verim özelliklerini taşıyan taban ve elit sürülerin elde edilmesi amaçlanmıştır.

Projenin Yürütme Kurulu Toplantısına; Bakanlık TAGEM yetkilileri, Giresun Ä°l Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı, Giresun ve Trabzon Hayvan SaÄŸlığı ve YetiÅŸtiriciliÄŸi Åžube Müdürleri, Proje Lideri, Giresun ve Trabzon Ä°lleri Damızlık Koyun ve Keçi YetiÅŸtiricileri Birlik BaÅŸkanları ve proje teknik elemanları katılım saÄŸlamıştır.

TAGEM yetkilileri tarafından toplantı öncesinde projeye dahil olan koyun yetiÅŸtiricilerinin örnekleme yöntemiyle saha denetimleri gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Toplantıda, her iki ilin proje teknik elemanları tarafından saha çalışmalarıyla ilgili sunumlar yapılmış ve yapılan çalışmalar yürütme kurulu tarafından deÄŸerlendirilerek karara baÄŸlanmıştır.

Giresun ilinde 2011-2015 yılları arasında yürütülen 1’inci ıslah projesine dahil olan koyun yetiÅŸtiricilerine 1 milyon 354 bin lira ve 2018 yılında baÅŸlayan ve halen devam etmekte olan 2’nci ıslah projesine dahil olan koyun yetiÅŸtiricilerine de 1 milyon 622 bin lira olmak üzere toplamda 2 milyon 976 bin lira nakdi destek saÄŸlanmıştır.

 

Giresun Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir