Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8260 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2012 - 19:31

''Kardeş Okul/Kardeş Kurum'' projesi hayata geçiriliyor.

Büyüt
Küçült
Kardeş Okul/Kardeş Kurum projesi hayata
Vali Dursun Ali Şahin'in talimatı ile eğitimde kaliteyi yükseltmek, çocukların ve gençlerin daha iyi şartlarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla il genelinde bulunan ilköğretim, ortaöğretim ve anaokullarında ''Kardeş Okul/Kardeş Kurum'' projesi hayata geçiriliyor.

Vali Dursun Ali Şahin'in talimatı ile eğitimde kaliteyi yükseltmek, çocukların ve gençlerin daha iyi şartlarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla il genelinde bulunan ilköğretim, ortaöğretim ve anaokullarında ''Kardeş Okul/Kardeş Kurum'' projesi hayata geçiriliyor.   Eğitimin, bütün toplumların olduğu gibi ülkemizin de en önemli meselelerinden biri olduğunu ifade eden Vali Şahin “Eğitime önem veren, çağın gerektirdiği gelişmeleri takip eden, çocuklarını ve gençlerini bilimsel ihtiyaç duyulan gereksinimlerle donatan ülkeler, dünya siyasetinde ve ekonomisinde her zaman söz sahibi olmuşlardır. Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim almalarına imkan sağlamak, okullarımızı, öğretmen ve öğrencilerimizi sahiplenmek adına "Kardeş Okul / Kardeş Kurum" çalışmasını başlatmak istiyoruz.” dedi.   Vali Şahin’in talimatı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerekli hazırlıkları tamamlanan proje ile ilimizde bulunan kamu kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, reel sektör kuruluşları, ekonomik durumu iyi olan okullar ve il dışındaki hemşehri kuruluşları ile ekonomik durumu iyi olmayan okullar arasında gönüllülük esasına dayalı ilişki kurmak amaçlanıyor.   "Kardeş Okul/Kardeş Kurum" Projesi ile ayrıca ilimizde eğitim hizmetlerine destek olmak ve eğitimin kalitesini artırmak, okulların ihtiyaçlarını karşılamak, ilimizde sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek, ilimizin tanıtımını ülke düzeyinde yapmak, örnek okul-örnek kurum çalışmaları ile işbirliği içerisinde yönlendirici yeni gelişmelere ve çalışmalara zemin hazırlanması hedefleniyor.   Proje uygulaması 2012 yılı Mayıs ayında il merkezi ve 15 ilçede bulunan 156 okulu kapsayacak şekilde başlayacak olup, süresiz olarak devam edecek.   Taraflar kardeş okul ilişkisi çerçevesinde Milli Eğitimin temel hedeflerine uygun olmak, mevzuata ve müfredat programına aykırı olmamak kaydıyla her türlü faaliyette bulunabilecek, bu çerçevede ziyaret, gezi, restorasyon, boya, badana, alet, araç-gereç ve malzeme temini, fakir öğrencilere destek, tefriş vb. yardım faaliyetleri gerçekleştirebilecek.   Yapılacak yardım ve katkılar; kardeş okulun ve öğrencilerinin ihtiyaçlarına uygun olmak şartıyla, yardım yapacak kardeş kuruluşun personelinin özel katkıları ile mevzuata aykırı olmayan kurumsal katkılardan, ayrıca üçüncü kişi ve kuruluşların gönüllü katkılarından oluşacak.   Proje kapsamında başarılı çalışmalar yürüten kurum ve okullar her yıl eğitim-öğretimin son haftasında Valilik tarafından ödüllendirilecek.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir