Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5144 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   12 Aralık 2012 - 10:39

Kent Arşivimiz Karadeniz Bölgesinde İlk Olacak..

Büyüt
Küçült
Kent Arşivimiz Karadeniz Bölgesinde İlk
Doğu Karadenizin İlk Kent Arşivi İl Özel İdaresi Tarafından Açılıyor

Doğu Karadenizin İlk Kent Arşivi İl Özel İdaresi Tarafından Açılıyor

Giresun ilinin Kültür değerlerine ait her türlü  arşiv materyalinin toplanarak araştırmacıların ve akademisyenlerin hizmetine sunulacağı Kent Arşivi ve Araştırma Merkezinin açılması  ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

 İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliği ile kuruluş çalışmaları yürütülen Kent Arşivinin ve Araştırma Merkezinin son durumu ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere çalışmaların yapıldığı yere giden İl Özel İdaresi Genel sekreteri Mehmet Emür, İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Fatsa’dan bilgi aldı.

Genel Sekreter Emür, yaptığı değerlendirmede “Sayın Valimizin himayelerinde Kale mahallesinde eski Özel İdare binasında açılması planlanan Kent Arşivi ve Araştırma Merkezinde Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait eski kıymetli evraklar sergilenecek. Özellikle Giresun’un hafızası niteliği taşıyan eski vergi defterleri, mahkeme kayıtları, perakende evrak ve padişahlara ait fermanlar araştırmacıların hizmetine sunulacak. Bu konuda arkadaşlarımız uzun süre alan arşiv taraması yaptılar ve çalışmalarını büyük ölçüde tamamladılar ” dedi.

Emür, önümüzdeki aylarda hizmete sunulacak olan Kent arşivi ve Araştırma Merkezinin Karadeniz de bu yönüyle ilk ve örnek olma niteliği taşıyacağını sözlerine ekledi. 

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir