Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7056 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   26 Temmuz 2011 - 11:46

Keşap' ta İki Okul Binası Tehlike Altında

Büyüt
Küçült
Keşap ta İki Okul Binası Tehlike
Bilinçsiz yapılan okul binaları Sel suları ile mücadele ediyor

KEŞAP’TA İKİ OKUL BİNASI TEHLİKE ALTINDA 

Bilinçsiz yapılan okul binaları  Sel suları ile mücadele ediyor 

Keşap’ta bulunan iki okul binası adeta yağmur suları ile dans ediyor. Zamanında yapılan etüt çalışmaları sonucu akla mantığa sığmayacak bir şekilde dere kenarlarına inşa edilen iki okul binasında neredeyse her yıl yağmur sularının basması sonucu büyük çapta maddi hasarlar meydana geliyor. 

İlçenin Karanlık Bük yolu üzerinde, Karabulduk deresi yatağının hemen yanı başında bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve 2007 yılında inşaatı tamamlanan Şehit Serkan Yılmaz Anaokulu her yıl yükselen derenin taşması sonucunda büyük hasar görüyor. Tesadüfen, okulların tatil olması da olası can kayıplarını önlüyor.  

6 ila 15 yaşındaki çocukların eğitim gördüğü bu okulların bulunduğu bölgelerde her yıl dere ıslah çalışmaları yapılırken, doğal afetlere bu önemler de çare olmuyor. 

Şimdi İlçe merkezinde vatandaşlar birbirlerine sorular yöneltirken, cevaplarını bulmakta güçlük çekiyorlar. Soruların başında, “Dere yataklarına bu okullar yapılırken ileride olabilecekler hiç mi düşünülmedi? Yetkililer her sene meydana gelen sel felaketine neden duyarsız davranıyor? Bir şeylerin yapılması için İllaki Allah korusun bir veya birkaç çocuğumuzun canını mı kaybetmesi gerekli” diye soruyorlar. 

Ayrıca son yıllarda sıklıkla meydana gelen Sel afetleri bu iki okul için büyük tehlike arz ederken, Allah korusun, minik bedenlerin bu sel sularına kayıp vermeden yetkililerin derhal bir önlem alıp okulların bulunduğu bölgeden taşınması konusunda gerekli çalışmaları başlatmaları gerekiyor. 

İlerde bir ah çekmemek için konunun önemini tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.  

Haber: Erdal AVCI

Fotoğraflar: Mehmet KÜÇÜKKARAHAN






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir