Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6442 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   16 Kasım 2011 - 18:47

Kivi Hasadı Başladı

Büyüt
Küçült
Kivi Hasadı
Son yıllarda bölgede üreticilerin yeni gözdesi olan kivide hasat başladı. Bölgemizde 15 yıllık bir mazisi olan kivi üretiminde gelinen son nokta itibariyle üreticiler, kividen oldukça memnun.

Son yıllarda bölgede üreticilerin yeni gözdesi olan kivide hasat başladı. Bölgemizde 15 yıllık bir mazisi olan kivi üretiminde gelinen son nokta itibariyle üreticiler, kividen oldukça memnun.

 İlk olarak 15 sene önce başlayan ve o günden bugüne dek bölgemizde başarılı sonuçlar alınan kivi üretiminde, üreticiler, her geçen gün üretim sahalarını genişletiyorlar. Fındığa alternatif olarak üreticilerin her geçen sene daha fazla rağbet gösterdiği kivide alınan sonuçlar, üreticilerinin iştahını kabartmaya devam ediyor.

 Fındığa kıyasla, kividen daha çok memnun olduklarını söyleyen Giresunlu kivi üreticisi İlyas Bayraktar, "Bu yıl kivi, çiçek zamanı biraz döküm yaptı. Eğer bu döküm olmasaydı rekolte elimizdekinin 1,5 katı olabilirdi. Bu haliyle bile kivide rekolte memnun edici. Çünkü fındığın 10 verdiği ya da 1 verdiği yerde, kividen 50 alabiliyorsunuz. Dönüme kıyasladığımız zaman, dönüm başına 4 ton kivi aldığınız yerden, fındıkta 200 kilo gibi bir ürün alırsınız. Yalnız bütün avantajına rağmen kivide alıcıların insiyatifindesiniz. Fiyat konusunda onların insafına kalıyoruz. Ve her geçen sene kivi üretim alanları hızla arttığı için, fiyat da seneden seneye düşüyor. Ve malesef üretici ile alıcı arasındaki muhabbetin sonu "ister al, ister alma" ile bitebiliyor. Fakat dediğim gibi, fındıkla kıyaslandığında kivi üretimi, gerek zahmeti, gerekse getirisi itibariyle oldukça avantajlı. Mesela 20 dönüm fındığım ve 3 dönüm de kivim var. Üç dönüm arazinin kivi karşılığı 10 ton kivi. Hangisi diye soracak olursanız 'kivi' derim. Çünkü fındık hem masraflı hem de zahmetli bir ürün." şeklinde konuştu.

Muhammet Ali SARI    

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir