Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7197 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   12 Aralık 2013 - 10:22

Konservatuvar Açıklaması

Büyüt
Küçült
Konservatuvar
Giresun İl Özel İdaresi Konservatuarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Giresun İl Genel Meclisi'nin bir sayın üyesinin basına yansıyan beyanlarında; Giresun İl Özel İdaresi'nin yetkisini aşarak Konservatuvar kurduğu ve burada 350.000 TL tutarında enstrüman alımı yapıldığı; ayrıca öğrencilerden kayıt ücreti tahsil edildiği" ifadelerine yer verilerek usulsüzlük imasında bulunulmuştur.

            Kamu oyu nezdinde İl Özel İdaresini yıpratmaya yönelik söz konusu iddia ve beyanlarda bahsedilen konunun mahiyeti tam olarak şudur:

1-İlimizde müzik eğitiminin kalitesini artırmak ve öğrencilerimizin boş vakitlerini değerlendirmek maksadıyla, 5302 sayılı Kanunu'nun 6. Maddesine istinaden hazırlanan Konservatuar'ın kuruluş ve işleyişi ile ilgili yönetmelik, önceki Valimiz Sayın Dursun Ali Şahin'in teklifi ve takdiri üzerine İl Genel Meclisi'nde görüşülmüş, 04/01/2012 tarih ve 14 sayılı oy birliği kararıyla kabul edilmiştir. 

2-Daha önce Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kullanılan, ancak tarihi/tescilli eser olduğu için onarımında zorluklar bulunan yapı, İl Özel İdaremiz tarafından gerekli izinler alındıktan sonra onarılarak hizmet verebilecek duruma getirilmiştir.

3-Bu arada İl Özel İdaresi Kültür Sitesi'nin yıkılmasına karar verilmesi üzerine geçici olarak bir kültür merkezine ihtiyaç duyulmuş; Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün, onarılan binasına bu tarihte ihtiyaç olmadığından, tahsis talep edilerek Konservatuvar hizmetlerinin söz konusu bu binada icra edilmesine, Valilik  Olur'u ile karar verilmiştir.

4-Açık ihale yöntemiyle yapılan onarımda, binanın tarihi dokusuna zarar vermeden özel imalat kullanılmak durumunda kalınmış ve onarımda toplam 142,920,99 TL harcama yapılmıştır.

5-Gerek konservatuar eğitiminde ve gerekse Halk Eğitim kurslarında kullanılabilecek nitelikte "sınıflar" ve idarî odalar şeklinde dizayn edilen binaya demirbaş olarak alınan eşyaların toplamı tutarı ise 96.876,98 TL olmuş; bu rakam içinde, enstrüman olarak sadece 4 adet piyanoya 9.748,96 TL ödeme yapılmıştır. Yapılan bu harcamaların tamamı, yasal kurallara uygun şekilde ve vali oluru ile gerçekleştirilmiştir.

6-Öte yandan, 2012-2013 öğretim yılında burada verilen öğretim sırasında 102 öğrenciye programlı olarak müzik dersleri verilmiş; öğretmen ücretlerinin Özel İdareye olan maliyetini düşürmek amacıyla da; yine İl Genel Meclisi'nin 03/09/2012 tarih ve 5 nolu kararıyla, öğrencilerden sembolik bir ücret alınarak İl Özel İdaresi'ne gelir kaydedilmesine karar verilmiştir. 

7-Bir öğretim dönemi içerisinde toplam 188.219,87 TL gidere karşılık, öğrencilerin tamamından 28.100,00 TL tahsil edilmiştir. Bu işlemlerin tamamı yasal prosedüre uygun şekilde gerçekleştirilmiş, yasal olmayan idaremizin ve halkımızın menfaatine uygun düşmeyen hiç bir uygulamada bulunulmamıştır.

8-Ancak, Konservatuarın eğitim öğretim hizmetlerinin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülmesinin daha uygun olacağına, Sayın Valimiz Hasan Karahan'ın da onayı ile karar verilmiş; 2012-2013 eğitim öğretim yılında bu doğrultuda uygulama yapılması yoluna gidilmiştir. Halen çeşitli dallarda müzik eğitimine burada devam edilmektedir. Bu durumun İl Özel İdaremizin imajına zarar verdiğinin bilinmesi ve herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi temel arzumuzdur.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir