Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6238 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   21 Ağustos 2012 - 18:45

Koyun İhalesinde Heyecanlı Bekleyiş

Büyüt
Küçült
Koyun İhalesinde Heyecanlı
S.S.Harşıt Vadisi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Koyun ihalesinde heyecanlı bekleyiş.

Koyun İhalesinde Heyecanlı Bekleyiş

S.S.Harşıt Vadisi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Koyun ihalesinde heyecanlı bekleyiş.

S.S. Harşıt Vadisi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 18.08.2012 Cumartesi günü projedeki tüm ortakları ile koyun ihalesi öncesi  durum değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda Yönetim Kurulu Üyeleri Alaeddin Bayram, Yakup Cebeci, Aynur Efe; Denetim Kurulu Üyeleri Cevdet Bayram, Recep Durmuş ve Fehmi Güzel ile  tüm ortaklar hazır bulundu. 

Toplantının açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Bayram yaptı. Başkan; mazereti dolayısı ile katılamayan ortakların dışında katılım ve ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bundan sonra da sık sık istişare toplantıları yapılacağını, 6 adet gurup oluşturulduğunu ve bu guruplara gurup liderleri seçtiklerini, bütün kararları ve ortak yatırımları gurup liderleri ile alacaklarını söyledi.

İnşaatların bitirilmesinden sonraki 1 yıllık süreçte ihalenin yapılması için mücadele verdiklerini, bu mücadelede Giresun millet vekillerimizin de katkılarını anlatan başkan; Ülkede proje yapmanın ve bunun kaynağını aktartmanın zorluklarından bahsetti. Yaklaşık 230 civarında ihale yapıldığını, bu sıralamaya girmek için çok çaba sarf edildiğini, bu süreçte de özellikle projeyi takip eden okul arkadaşı Mv. Adem Tatlı ve Trabzon Kooperatifler Birliği Başkanı Osman Salih Bey’e de teşekkür etiklerini söyledi. Bakanlığın bayram sonrası yaklaşık 2 milyon TL ödeneği kooperatif hesaplarına aktarmasını beklediklerini, ön işlemlerin ve hazırlıkların yapıldığını, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile ön protokol yapıldığını, para aktarımından sonra da sözleşme imzalanacağını söyledi. Ekim ayının 15’ine kadar alım işlemini bitirmek istediklerini, bu konuda ortakların kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Kişi başı 50 adet koyun ve 2 adet koç alınacağını, bu hayvanların nasıl bakılacağı konusunda ortakların fikrine başvurulduğunu söyledi. Bu gün ucuza ot, yem alınabilmesi için ortakların katkıda bulunmasını ve elinde yiyeceği bulunan ortakların bunları çiftliğe getirmelerini, çalışabilecek ortakların hammadde temini işinde çalıştırılabileceğini söyledi. Buradan çıkacak karar sonrası personel alımı ve ot, yem gibi hammaddelerin teminine geçileceğini söyleyen başkan; maliyeti aşağıya çekmek için ortakların da elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Toplantıda söz alan Mehmet Pusti, Osman Alim, Cemal Efe, Yakup Cebeci ve  Abdullah Yazıcı da büyük bir işin başarıldığını, bundan sonra da daha fazla özveri gösterilmesi gerektiğini söylediler. Bu tür ortak girişimin Doğankent tarihinde ilk olduğunu, çevre illerden bu projeye hayranlıkla bakıldığını ve kıskanıldığını, bu projenin büyük bir yatırım olduğunu, Koç, Sabancı, Saray Halı, Aksa gibi firmaların bu tür yatırımlar yaptığını, gittiğimiz yolun doğru olduğunu, bütün ortakların bunun bilincinde olması gerektiğini söylediler.

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Bayram; tüm yönetim kurulu ve üyeler olarak  bu kooperatifi kurarak bu günlere gelmesini sağlayan tüm kurucu üyeler, geçmiş yönetim kurulu üyeleri ve başkanları ile geçmişte kooperatife üye olan tüm arkadaşlara teşekkür ettiklerini belirterek bu projede en az bizim kadar katkılarının olduğunu söyledi ve minnettarlıklarını dile getirdi. Ayrıca Bekir Alim’e de; kurucu başkan olarak kurdukları kooperatifin inşaatlarını yaptığı ve büyük fedakarlıkta bulunarak bizlere yardımcı olduğu için sonsuz teşekkür ettiklerini söylediler.

Bilindiği gibi; S.S. Harşıt Vadisi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Tirebolu’nun  Köseler Köyünde 70 dönüm arazi üzerinde Karadeniz Bölgesi’nin en büyük entegre hayvancılık yatırımını gerçekleştirmişti. Bu Proje; bugün yaklaşık değeri 5 milyon TL’yi aşan yatırımla birlikte buna eklenecek 2.5 milyon TL’ lik canlı hayvan yatırımı ve personel istihdamı ile bu günden büyük yatırımlar kategorisinde yerini almıştır. Bu yatırımda çiftlik inşaatlarını; bugün müteahhitlik yapan fakat geçmişte Kooperatifin kurucularından olan Bekir Alim’in sahibi olduğu KSS isimli firma üstlenmişti. 

SEYIT GÜVENDI




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir