Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6206 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   03 Temmuz 2012 - 14:40

Kümbet Yaylası, Türkiye'nin Davos'u Olmaya Aday

Büyüt
Küçült
Kümbet Yaylası, Türkiyenin Davosu Olmaya
Bu yıl 24.sü düzenlenecek olan Uluslar arası Dereli Kümbet ve Sanat Festivali, geniş katılım yelpazesiyle ve güçlü organizasyonuyla Türkiye’nin 'Davos'u olmaya aday.

Bu yıl 24.sü düzenlenecek olan Uluslar arası Dereli Kümbet  ve Sanat Festivali, geniş katılım yelpazesiyle ve güçlü organizasyonuyla Türkiye’nin 'Davos'u olmaya aday.

 

Yöre folklorunun yanı sıra, 10.su yapılan Türkçe olimpiyatlarında görev alan Uganda, Kamerun, Nijerya, Bosna Hersek ve Rusya’dan yabancı konukların da katılımıyla gerçekleşecek olan festivalin, yörenin ulusal boyutta temsili adına önemli bir etkinlik olması hedefleniyor.

 

6 Temmuz Cuma günü ilçe merkezinde düzenlenecek olan yürüyüş ve ‘Karmate’ gurubunun Dereli Belediye meydanındaki konseriyle başlayacak olan festival 3 gün devam edecek. 7 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21:00’de Kümbet Yaylası Aymaç Mevkiinde festival ateşinin yakılmasıyla devam edecek olan şenlik, havai fişek gösterisi ve davul-zurna-kemençe eşliğindeki toplu horon gösterileriyle devam edecek.

 

Şenliğin üçüncü günü; Türk halk müziği sanatçısı Nurettin Bay, Güler Öztürk, Erdal Güvendi, Hicabi Şenlikoğlu, Tuncay Uzun, Serkan Özer, Bahadır Aydoğan ve Yücel Öner’in şarkı ve türküleriyle devam edecek olan şenlikler, GİFSAD  halk oyunları, yabancı ülke dans gösterileri ve sürpriz sanatçılarla doruğa ulaşacak.

 

Festival öncesi basın mensuplarıyla tanıtım toplantısında bir araya gelen Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, ‘Kümbet  Festivali’’nin artık bir marka haline geldiğini belirterek “Programımızın içeriğinde; kültür, sanat, eğlence, müzik hepsi var. Ama asıl amacımız, eşsiz güzelliklere sahip olan Kulakkaya, Kümbet, Bektaş ve Göller Bölgesinin, genelde de Giresun’un tanıtımını yapmak.”şeklinde konuştu.

 

Örnek aldıkları modelin; her yıl insanların toplandığı İsviçre’nin Davos kenti olduğunu söyleyen Şenlikoğlu, hedeflerinin turizmde potansiyel olarak Davos’un yakaladığı maddi imkanları yakalamak ve sonrasında da geçmek olduğunu belirterek, bölgeyi önemseyerek yatırım yapan otel ve restaurant sahiplerine teşekkürlerini belirtti.

 

Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Dereli İlçesi Kaymakamı Musa Evin, geleneksel hale gelen Kümbet Festivali için bütün Giresunluları festivale beklediklerini belirterek, “Bu sene; ‘Kümbet, Türkiye’nin Davos’udur’ dedik. Gerçekten de Davos’a aday olma güzelliğine sahip. Festivali 3 güne sığdırdık. Biz istiyoruz ki, Kümbet gibi cennetten bir köşe, doğal güzelliklere sahip yaylamızı bütün sene boyunca turizme açmak. Bu noktada vatandaşlarımıza ve bizlere çok büyük görevler düşüyor. Çünkü biz biliyoruz ki, Dereli’nin ve Karadeniz’in kalkınmasında turizm at başı özelliğe sahip. Bu anlamda vatandaşlarımızın bilinçlenmesi için biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Fakat onlara çok büyük görevler düşüyor. Bu anlamda ciddi bir şekilde bilinçlenmeleri lazım. Kültür kazanmaları lazım. Bu anlamda bizler vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

HORONAGA

Video Saat: 16:00′da aktif olacak  
     
                




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir