Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7926 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2011 - 19:13

Maceracı'ya 10 porsiyonluk Görele Pidesi yedirdiler

Büyüt
Küçült
Maceracıya 10 porsiyonluk Görele Pidesi
Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanmakta olan Maceracı programı Giresun'un tanıtılacağı bölümün çekimlerine başlamak için Görele'ye geldi.

Maceracı'ya 10 porsiyonluk Görele Pidesi yedirdiler

Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanmakta olan Maceracı programı Giresun'un tanıtılacağı  bölümün çekimlerine başlamak için Görele'ye geldi.

Görele Pidesi’nin tanıtımı  ile başlayan çekimler de ilginç görüntüler yaşandı. Ekip ilk iş olarak Maceracı ( Murat Yeni)  ustalarla birlikte Görele Pidesi’nin tanıtımı için pide yaptı. Pide’nin yapılışının her aşamasını kameraya ballandıra ballandıra anlatan Maceracı , fırın’dan çıkan pide’nin de tadına büyük bir iştahla baktı. Program ekibi’nin ve çekimleri seyiretmeye gelenlerin ağzının suyunun aktığı bu görsel şölen de Maceracı ( Murat Yeni ) göz açıp kapayana kadar bir porsiyonluk pide’yi sildi süpürdü. Görele Pidesi’ni yapan ustalar Maceracı’nın iştahını görünce kendisine 10 porsiyonluk bir pide yaparak zor bela fırına sürdüler. 10 porsiyonluk pide’nin fırından çıkmasını sabırsızlıkla bekleyen Maceracı ekibin şaşkın bakışları arasında pideyi kaptığı gibi soluğu yemek masasında aldı. Yönetmen Mustafa Bilgiç ve Görüntü Yönetmeni Kameraman Mustafa Gözüm’de Pide’den pay kapmak için Maceracı’nın peşinden masaya koştu. Gülüşmeler içinde Görele Pidesi Maceracı ekibi tarafından anında mideye indirildi.

    

Maceracı programı ekibi Görele Pidesi çekimlerinden sonra Çanakçı İlçesi Kuşköyü’ne giderek ıslıkla konuşan köylüleri görüntüledi. Unesco’nun Somut olmayan varlıklar listesine aday gösterilen ‘kuşdili’ nin köylüler arasındaki kullanımını hayretler içinde seyreden Maceracı 500 metre uzakta bir köylüye ıslık diliyle horon oynama talimatı veren köylünün talimatını yerine getiren köylü uzun süre gülüşmelere sahne oldu.

Ekip Görele’deki çekimlerini Halk Eğitim Merkezi ve Anadolu Öğretmen Lisesi kız öğrencilerinin oynadığı Giresun yöresi folklor oyunlarını çekerek tamamladı.

Maceracı çekim ekibi daha sonra Giresun’a ait diğer yöresel programları çekmek üzere merkeze hareket etti.

Yağlıdere İlçesinde yöresel köy düğünü çeken ekip, Giresun Merkez’de Giresun’a ait tarihten bu güne yöresel yemeklerin çekimini yaptı. Maceracı’nın Giresun Program Samanyolu Televizyonu’nda 13 Mayıs’ta yayınlanacak.

Haber : Turhan Sinirlioğlu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir