Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6031 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   03 Temmuz 2012 - 11:22

Mezbahalar Yeniden Ruhsatlandırılıyor

Büyüt
Küçült
Mezbahalar Yeniden
Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada mezbahaların yeniden ruhsatlandırılmaya başlandığı belirtildi.

Mezbahalar Yeniden Ruhsatlandırılıyor

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada mezbahaların yeniden ruhsatlandırılmaya başlandığı belirtildi.   Müdürlükten yapılan açıklama şöyle:   5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında çok sayıda Yönetmelik yayımlanarak, yürürlüğe girmiştir. Avrupa Birliğine uyum çerçevesinde çıkarılan bu Yönetmeliklerin bir kısmı doğrudan Belediyeleri ilgilendiren ve gıda güvenliği boyutuyla halk sağlığı ve hayvan sağlığı açısından da son derece önem taşıyan hizmetleri içermektedir.   Bu kapsamda yayımlanan “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik”’in geçici 1. maddesine göre halen ruhsatı bulunan Belediye mezbahalarının en geç 31 Aralık 2012 tarihine kadar yeni teknik ve hijyenik şartları yerine getirerek “Onay” belgesi almaları veya Onay belgesi alamayacak durumdakilerin tesisin modernizasyonuna dair planlar ile modernizasyonun hangi tarihte ve hangi aşamalardan sonra tamamlanacağına dair bilgileri İl Müdürlüğüne sunmaları gerekmektedir. İlimiz de halen Giresun Merkez, Bulancak, Piraziz, Şebinkarahisar ve Tirebolu Belediyelerine ait olmak üzere 5 adet ruhsatlı mezbaha bulunmakta olup, ruhsatların yenilenmesi için yönetmeliklere göre eksikliklerin giderilerek müracaatları gerekmektedir.   Ruhsatlı mezbaha bulunmayan ilçelerimizde ise 5393 sayılı Belediye Kanununun 15. maddesi gereğince ilgili Belediyeler tarafından teknik ve hijyenik şartlara haiz bir mezbahanın kurulması yada hayvan kesimlerinin ilçeye en yakın ruhsatlı Belediye Mezbahasında yaptırılarak, soğutma donanımlı (frigorifik) araçlarla taşınmasına yönelik bir sistemin oluşturulması gerekmektedir. İl Müdürlüğümüzce konuyla ilgili olarak yeni Yönetmelikler çerçevesinde gerekli çalışmaların yapılması için duyuru ve yazışmalar yapılmış olup, ayrıca bilgilendirme toplantısı ve teknik gezi düzenlenmiştir.   

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir