Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5382 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2012 - 19:12

Muhtarlar Ve İmamlara Uyarı

Büyüt
Küçült
Muhtarlar Ve İmamlara
Vali Dursun Ali Şahin'in bugün Valilik Toplantı Salonu'nda muhtarlar ve din görevlilerine yönelik düzenlenen sertifika töreninde bilgisayar dağıtılacağı müjdesini verirken, kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Dursun Ali Şahin'in bugün Valilik Toplantı Salonu'nda muhtarlar ve din görevlilerine yönelik düzenlenen sertifika töreninde bilgisayar dağıtılacağı müjdesini verirken, kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.   İlimizin birçok alanda olduğu gibi eğitimde de hak ettiği yere gelmesi için herkese ve her kesime büyük görevler düştüğünü belirten Vali Şahin, “Göreve başladığımız günden itibaren eğitim ve öğretime büyük önem verdik. Bunun için gerekli talimatları verirken bunların takipçisi ve destekçisi olduk. Bunun ilk meyvelerini ilimizdeki okur-yazar oranının 31.sıradan 16.sıraya düşmesi ile aldık. 15 basamak birden atladık, ben inanıyorum ki 2013 yılında bir 15 basamak daha atlayarak Türkiye’de okumaz-yazmaz oranı sıralamasında ilimiz 2-3.sıralara kadar inecektir.” dedi.   Vali Şahin, Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı’nın kendisine yaptığı başvuru ile bilgisayar öğrendiklerini ancak bilgisayarları olmadığını belirtmesi üzerine kendilerine bu konuda yardımcı olacaklarını söylediğini belirterek “Bilgisayar öğrenmek kadar, öğrendiği bilgilerin muhafaza edilmesi de önemli. Kullanmadığınız sürece zamanla öğrenilenlerde unutulmaya başlar. Biz muhtarlarımızın öğrendiklerini unutmamaları için bu ay içerisinde kendilerine bilgisayar dağıtımı yapacağız, mahalle muhtarlarımız içinde bilgisayar temini konusunda belediyelerle görüşmeler yapılacak” dedi.   Vali Şahin, il merkezindeki din görevlilerine yönelik bilgisayar temini çalışmaları da bulunduğu ancak maliyetinin 250-300 bin TL gibi rakamlara ulaştığını bunun için din görevlilerinin de sadece konuşan adam değil de iş yapan adam da olma gayreti içerisine girerek, tatlı dil ve güler yüzle bu ihtiyaçları hayırsever vatandaşlar aracılığı ile karşılamak suretiyle değişikliğe gitmeleri, camilerde sadece konuşarak değil görselliğe de önem vererek, teknolojinin kullanılması gerektiğini ifade etti.      İlçelerde kaymakamlar ve müftülerin de aynı uygulamaları yapmaları, muhtarlar ve din görevlilerine bilgisayar öğretilmesi konusunda gerekli talimatların verildiğini belirten Vali Şahin, muhtarlar ve din görevlilerini, kendilerine dağıtılacak olan bu bilgisayarları amacına uygun olarak, görevleri alanında, hizmete yönelik kullanmaları, kendileri veya aile bireyleri tarafından bu bilgisayarların başka amaçlarla kullanılmaması konusunda uyardı.    

     




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir