Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11688 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   25 Kasım 2012 - 11:06

Öğretmenler Günü Kutlandı

Büyüt
Küçült
Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmen Günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı.

Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmen Günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı.   Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve istiklal marşının ardından kutlamalara Vahit Sütlaş Kültür Salonunda devam edildi.   Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda, görevine yeni başlayan ve emekli bir öğretmen konuşma yaparak duygularını dile getirdiler.   Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt da tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak ilimizde “ Eğitim adına çocuklarımızı, gençlerimizi daha nitelikli eğitim veren üst öğretim programlarına yerleştirmek temel kabiliyetleri ve topluma uyum becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmek gibi hedeflerimiz vardır. Bu hedeflere ulaşmakta en büyük gayreti biz göstereceğiz ve en büyük fedakarlığı her zamanki gibi öğretmen olarak yine biz yapacağız. Kazınılması gereken asıl büyük servet erdem ve bilgeliktir.” dedi.   Konuşmanın ardından şiirler okundu, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi. Stajer öğretmenlere öğretmenlik yemini yaptırıldı. Öğretmen konulu skeç büyük alkış aldı. Öğretmenim konulu çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.   Anadolu Lisesi tarafından organize edilen programa, Vali Dursun Ali Şahin, Milletvekili Mehmet Geldi, Garnizon Komutan Vekili İl Jandarma Komutanı J. Albay Selahattin Acara, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Vali Yardımcıları Bekir Ergök, Fethi Yorulmaz, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve diğer idareciler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  

                   


Bulancak' ta Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

Belediyemiz ana sponsorluğunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen bir programla, İlçemizde öğretmenler günü kutlandı.

 24 Kasım Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına konulan çelenkle başlayan program, İlçemiz Kılıç Center düğün salonunda yapılan etkinlikle devam etti.


Düğün salonundaki etkinlik saat 11:30 da saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bumin AKGÜN’ün konuşmasıyla devam etti.

Spor ve edebiyat dalında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Tayfur ELBASAN, Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Garnizon Komutanı Albay Gökhan KURGAN  ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bumin AKGÜN ödüllerini verdiler.

Programa Ankara seyahatinden birkaç saat önce ilçeye gelerek katılan Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, günün önemini belirten bir konuşma yaptı.”Öğretmen olan ve öğretmeni olan herkesin öğretmenler gününü kutluyorum” diyen başkan konuşmasında;

Sayın Garnizon Komutanım, çok kıymetli öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, sevgili Bulancaklılar öncelikle hepiniz hoş  geldiniz. 24 Kasım Öğretmenler gününün bütün öğretmenlerimize kutlu olmasını diliyorum. Görevleri başında şehit olan, bu ülkeye hizmet eden, insanımızın ilerlemesini geliştirdiği için vatanımızın her bir köşesinde unutulmaz emekleri olan, vefat eden, gazi olan bütün öğretmenlerimizi başta ulu önder Atatürk olmak üzere hepsini minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Bugünler bu emeklerin bereketleri. Ülkemizde rahat ortamda yaşıyor isek başkalarının sürgün olarak gördüğü, ücra noktalarda, bildiklerini öğretmek için emek harcayan öğretmenlerimizin büyük emek ve katkıları vardır. Hepimiz hem öğreniyor hem öğretiyoruz. Öğretmenlerimizin yüklerinin biraz daha ağır olduğunu düşünüyorum. Benim ilk öğretmenim annemdir, sonra babamdır, sonra benim için “ALLAH uzun ömür versin” dün telefonla konuştum ilkokul öğretmenim Mucit KARAKILIÇ’tır. Ondan sonra, öğrencilik hayatımızda yüzlerce, hayat mektebinde ise bize öğrettikleriyle binlerce öğretmenimiz olmuştur. Ve hala bundan sonrada olmaya devam edecektir. Herkes hayatının her aşamasında hem öğretmen, hem de öğrenci olarak ölecektir. Bugün üzerimde biraz yorgunluk biraz uykusuzluk var. Sabah 05.30 - 06.00 gibi geldik Ankara’daydık. Buna rağmen bu toplantıya katılmak için büyük emek sarf ettim. Ben gecenizi gündüzünüzü kutluyorum, katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum ve son söz olarak öğretmen olan ve öğretmeni olan herkesin öğretmenler gününü kutluyor, hepinizi en derin saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Program Öğretmenlerin hazırlayıp sunduğu  çeşitli şarkı ve türküler eşliğinde Belediyemizin ikram ettiği yemeğin ardından sona erdi.

Kutlama programına Kaymakam Tayfur ELBASAN, Garnizon Komutanı Kıd.Binbaşı Saadettin ŞAHİN, Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Başkan Yardımcısı Niyazi KARAİBRAHİM, Belediye Meclis Üyesi Esat SAKALLIOĞLU, Mal Müdürü Muammer ÖĞRETİCİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bumin AKGÜN, bazı daire müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.


    ÖĞRETMENLER GÜNÜ GÜCE’DE TÖRENLERLE KUTLANDI

GÜCE(Hayri BAHADIR)25-11-2012

24 Kasım Öğretmenler Günü Güce’de bugün törenlerle kutlandı.


24 Kasım Öğretmenler Günü Güce’de bugün  törenlerle kutlandı. Sabah Saat:10.00’da Belediye önündeki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, Güce Zübeyde Hanım Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)’nda yapılan programla devam etti. YİBO Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Güce Garnizon Komutanı Bülent Bayram Akkoyun, Belediye Başkanı Osman Karabatak, Milli Eğitim Müdürü Altan Ekmen, İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.  

Buradaki törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Altan Ekmen, "Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü,1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu gün öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Baş döndürücü bir gelişmenin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekir. Öğretmen, hayatın her aşamasını planlamalıdır. Öğretmen bir ayna olmalıdır. Kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmelidir. Öğretmenin bir ayna olarak kendisine çok iyi bakması gerekir. Öğretmen sevgidir minik kalplerde, ahenktir dudaklarda, aşktır uçsuz bucaksız köylerde, obalarda, mezralarda sabırdır, karatahta başlarında, karşılıksız sevgidir öğretmen, memleket sevdasıdır, yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, tahammülü seven idealci, her an muhtaç olduğumuz insan, toplumda bilge, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen. Bu günü değil yarını düşünürsek gelecek çok daha iyi olacaktır. Bunu da biz öğretmenler başaracaktır” dedi. Tören ayrıca  öğrenciler arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti.  

Program, yeni göreve başlayan öğretmenlerin yemin töreni, öğrencilerin okuduğu şiir ve Öğretmenler Günü için özel olarak hazırlanan slâyt gösterisiyle sona erdi. 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir