Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6644 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   20 Ağustos 2011 - 14:01

Okuma-Yazma Kampanyası Piraziz'de Başarıya Ulaştı

Büyüt
Küçült
Okuma-Yazma Kampanyası Pirazizde Başarıya
Vali Dursun Ali Şahin'in girişimleri sonucu Giresun il genelinde hızlandırılan okuma yazma kursları çalışmaları kapsamında Piraziz ilçesinde okuma yazma oranında yüzde 100'e ulaşıldı.

Göreve başladığı ilk günden itibaren tüm kent genelinde okuma yazma oranının artırılmasına yönelik kaymakamlar, il, ilçe milli eğitim ve halk eğitim merkezi müdürleri ile toplantı yapan Vali Şahin’in eğitime verdiği bu önemin neticesinde Piraziz Kaymakamlığı ve Piraziz İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü işbirliği ile 2010-2011 Öğretim yılı başında ilçede başlatılan kampanya çerçevesinde Piraziz’de okuma yazma bilmeyen her mahalle ve köye eğitim görevlisi gönderildi.               İlçede açılan okuma-yazma kurslarının yanı sıra okuma yazma bilmeyen ve durumu müsait olmayan bazı vatandaşların evlerine gitmek suretiyle bu vatandaşlara da okuma yazma öğretildi.               Vali Şahin yaptığı açıklamada ''Ülkenin temel taşı olan eğitimin artırılması ve herkesin okuryazar konuma gelmesi için teşvik edici çalışmalarımız devam edecektir'' dedi.               İl genelinde başlatılan ve tüm vatandaşların okur-yazar hale gelmesi hedeflenen okuma yazma seferberliğinde Piraziz ilçesinin ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Vali Şahin, ''Nüfusu 20 bin civarında olan Piraziz ilçemizde öncelikle okuma yazma bilmeyenlere yönelik alan taraması yapıldı. Buna göre bin 443 okuma yazma bilmeyen kişi olduğu tespit edildi. Bunlardan bin 367'si okuryazar duruma getirildi. Yapılan araştırmalar neticesinde geriye kalan 76 kişinin de yakın geçmişte vefat ettikleri ve ilçe dışına göç ettiği belirlendi. Daha sonra mobil ekipler oluşturularak gece gündüz kişilere evlerinde dahi eğitim verildi. Piraziz İlçe Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan'ın özverili ve gayretli çalışmaları sonucu 3 ay içinde önemli başarı sağlandı. Şu anda ilçede okuma yazma bilmeyen kimse kalmadı. İl genelinde şuandaki okuryazar oranı yüzde 88 civarında. Bu rakamı kısa sürede yüzde 96-97 seviyelerine getireceğiz. Cehaletin toprağa gömülmesi, insanların okuryazar duruma gelmesiyle ortaya çıkar. İnsanımızda okuma aşkı var. Artık her türlü imkan da var. Şimdi okuryazar duruma gelme zamanıdır. '' dedi.               Vali Şahin'in göreve başladığı dönemde düzenlediği toplantıda tüm ilçe kaymakamlarına bir hedef koyduğunu ifade eden Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, bu doğrultuda oluşturdukları komisyon çalışmaları kapsamında ilçede okuma yazma oranını yüzde yüze çıkardıklarını söyledi.               Kaymakam Pehlivan ''Bu çalışmalar kapsamında ilçemizde bin 367 kişiye okuma yazma sertifikası verdik. Bunu yaparken kursiyerlerin beli bir yere toplanmasının ötesinde hane hane, köy köy, mahalle mahalle dolaşarak evlerde de bu eğitimleri verdik. Şuanda fiilen ilçemizde bulunan vatandaşlarımızın yüzde 100'üne okuma yazma öğretmiş bulunuyoruz. Bu noktaya ulaşmanın mutluluğu içindeyiz'' dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir