Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11291 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   12 Ağustos 2016 - 00:53

Önal; Geçmiş yönetimle hesaplaşma

Büyüt
Küçült
Önal Geçmiş yönetimle
Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Önal, Giresun Üniversitesi’ne taşeron kadrosundan temizlik işçisi olarak alınan, ancak uzun yıllardır büro hizmetlerini yürüten 30 taşeron işçinin görev yerlerinin değiştirilerek bu işçilere “siz taşeron işçisiniz” denilip temizlik yapmaya zorlandıklarını iddia etti

İlimizin en önemli kurumlarından olan gözbebeğimiz Giresun Üniversitesi’nde, Rektör Prof.Dr. Cevdet Coşkun’un Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve olurlarıyla  atanması sonrasında gerçekleştirilen atama ve görevden alma, yer değiştirme, soruşturma, açığa alma gibi uygulamalar, Giresun’daki diğer STK’lar gibi sendikamız tarafından da yakından takip edilmektedir.

Sayın Rektör ve yönetiminin son uygulamalarından birisi de taşeron işçilere yönelik olmuştur.

Üniversiteye taşeron kadrosundan temizlik işçisi olarak alınan, ancak uzun yıllardır idari bölümlerde sadece büro hizmetlerini yürüten ve sendikamız üyesi de olan 30 taşeron işçinin görev yerleri değiştirilmiştir.

Bu işçilere siz taşeron işçisiniz deyip temizlik yapmaya zorlanmaktadırlar.

Yönetimin bunu yapma hakkını dayandırdığı bir madde mutlaka vardır. Ancak bu işçilerin hükümet tarafından hazırlanan ve TBMM’ye getirilmesi beklenen taşeron işçilere kadro getirecek olan tasarıda ‘asıl işi yapan’ taşeron işçiler tanımına uyduğu ve tasarının yasallaşması ve diğer koşullarının da uyması halinde de kadroya geçeceği muhakkaktır.
Yönetim de bunu bildiği halde arkadaşlarımızın bu   haklarını neden gasp etmektedir?

Üniversitemizin büro hizmetleri sadece memur veya benzer kadrolardaki çalışanlarla yürütülemeyeceğine ve eşdeğerde, taşeron dışında kadro ihtisasının şu anda mümkün olamayacağına ve  mutlaka yardımcı personele ihtiyaç duyulacağına ve de bu ihtiyacın taşeronlarla giderileceğine göre; üniversite yönetiminin bu uygulamasının kabul edilebilir tarafı yoktur.

Üstelik yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde üniversitenin iş ve işlemlerinin yürütülmesinde deneyim, görgü ve bilgi sahibi olan bu donanımlı arkadaşlarımızı ‘nasıl olsa bir hakları, kendilerini savunacak hukukları yok, kaderleri dudaklarımızın ucunda’ diye hak etmedikleri şekilde adeta cezalandırarak mağdur etmenin mantığı nedir?

Yoksa amaç mobbing benzeri uygulamalarla bu arkadaşlarımızı istifaya zorlayarak yerlerine aldıkları taşeron işçilere büro hizmetleri yaptırmak mıdır, böylece onların yasadan yararlanmalarının alt yapısı oluşturulmaya mı çalışılmaktadır?.

Daha şimdiden araştırmalarımıza ve aldığımız bilgilere göre taşeron işçiler içinden üniversite yöneticilerinin yakınlarından veya güya ‘hatırlı’ kabul edilenlerin görevlerine devamları veya temizlik yapmayacakları yerlere vererek korundukları iddiaları da mevcuttur.

Kanaatimizce bu uygulamalar giderek Sayın Coşkun’un kendi yönetim kadrosunu oluşturmak amacından ve iyi niyetinden sapmakta, geçmiş yönetimle, yeni yönetimin yaptığı bütün uygulamalarla hesaplaşmaya dönüşmektedir. Taşeron işçilerle uğraşmaya, onları ekmeğinden etmeye yönelik bu uygulama da bu anlayışın ürünüdür.

Buna müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’de örneği olmayan hükümetimizin ‘taşerona kadro’ vaadini gerçekleştirme sürecinde yapılan bu uygulamayı Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve ilgili bütün kişi ve kuruluşlara ulaştıracağız.

Sayın Rektör ve ekibi bu yönetim anlayışından vaz geçmeye, taşeron arkadaşlarımızı eski görev yerlerine döndürerek üniversitedeki çalışma barışını sağlamaya davet ediyoruz. Yoksa bu huzursuzluk giderek artacak, dolayısıyla Giresun’a zarar verecek boyutlara ulaşacaktır.   

Saygılarımla…

Salih Önal

Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir