Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5141 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   10 Eylül 2012 - 00:55

Öztürk '' Atapark projesi Gecekondu Çıktı''

Büyüt
Küçült
Öztürk  Atapark projesi Gecekondu
AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, aldığı kararla Giresun Belediyesi'nce Ata park’ta uygulanan Çevre Düzenleme Projesi'ni reddettiğini, projenin yeniden hazırlanmasını kararlaştırdığını söyledi.

"ATAPARK PROJESİ GECE KONDU ÇIKTI!"

 

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, aldığı kararla Giresun Belediyesi'nce Ata park’ta uygulanan Çevre Düzenleme Projesi'ni reddettiğini, projenin yeniden hazırlanmasını kararlaştırdığını söyledi.

 

Öztürk, yaptığı açıklamada, Giresun Milletvekili Sayın Mehmet Geldi ve kendisinin her defasında Ata park Çevre Düzenleme Projesi ile eksiklikleri ve endişeleri dile getirdiklerini, ancak CHP'li Giresun Belediyesi'nin bunları dikkate almadığını belirtti.


          Giresun'un ve Giresun halkının menfaatlerinin korunması noktasında üzerinde hassasiyetle durduğu Ata park Çevre Düzenleme Projesi'ndeki endişelerinin ve haklılıklarının Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu almış olduğu bu kararla ortaya koyduğunu vurgulayan Öztürk,"Kurul, Giresun Belediyesi'nce hazırlanarak sunulan projeyi reddetti, projenin yeniden hazırlanmasını kararlaştırdı" dedi.

 

İl Başkanı Öztürk,"Proje uygun değil demiştik. Tüm uyarılarımıza rağmen CHP'li Giresun Belediye Başkan'ı bir çuval inciri berbat etti. Plansız, projesiz, izinsiz yaptığı Ata park ne halkı, ne de resmi kurumlarca uygun görülmedi. Hem Meclis'te, hem basında Sayın Belediye Başkanı'na uyarılar yapmamıza rağmen bizi dikkate almayarak hata yapmıştır. Bu hatası kurulun kararı ile netlik kazandı. Sayın Belediye Başkanı Kerim Aksu, bu gece kondu proje ile Giresun halkının paralarını betona gömmüştür. Yapılan bu hatanın ve heba edilen bu paraların hesabını kim veya kimler verecek?" dedi. Giresun Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu'yu, Ata park ile ilgili yaptığı hatadan dönmeye davet eden Öztürk, şunları aktardı:

 

"Bu hatadan derhal dönmelidir. Alparslan Caddesi'ni hemen trafiğe açmalı, Giresun Belediye Meclisi ve kamuoyunda daha şeffaf ve demokratik ortamda yeni bir proje belirlemelidir."Öztürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun, 6 Eylül tarihinde yaptığı ve Giresun Belediyesi'nin Ata park Çevre Düzenleme Projesi'yle ilgili aldığı kararı da basınla paylaştı. Kurul tarafından alınan kararda şu ifadeler yer alıyor:"Giresun İli Merkez Ata park İnşaatı ve Taş başı Parkı'nı konu alan ilgili yazı müdürlüğümüzce incelenmiştir.

 

Konuya ilişkin belediyesince 19.04.2012 gün ve 3585 sayılı yazı ekinde müdürlüğümüze gönderilen projeler gereğince müdürlüğümüz elemanlarınca yapılan inceleme sonucu söz konusu uygulama kurul gündeminde değerlendirilmiş ve Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun 30.05.2012 gün ve 506 sayılı kararında konunun kurulca yeniden görüşülmesine karar verilmiştir. Koruma Bölge Kurulu'nun mahallinde yaptığı toplantıda ise 12.07.2012 gün ve 636 sayılı karar alınmıştır. Alınan kararda '... Sunulan Ata park Çevre Düzenleme Projesi'nin reddine, tescilli cami ve belediye binası ile ilişkilendirilerek hazırlanacak projelerin kurulumuza yeniden sunulmasına' denmiştir. Projeleri hazırlayan yüklenici firma, koruma kurulunun öneri ve talepleri üzerine konuyu yeniden ele alarak hazırlamasını müteakip, projeler kurulumuza iletilecek olup, daha sonra yapılacak ilk toplantıda kurulda görüşülecektir".


    Av. Sabri ÖZTÜRK               

                                                        AK PARTİ Giresun İl Başkanı





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir