Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5621 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   22 Temmuz 2012 - 03:46

Öztürk Davul Yasağını Eleştirdi

Büyüt
Küçült
Öztürk Davul Yasağını
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Giresun Belediyesi tarafından Ramazan davulcuları yönelik aldığı yasaklama kararını eleştirerek,

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, Giresun Belediyesi tarafından Ramazan davulcuları yönelik aldığı yasaklama kararını eleştirerek,"Giresun Belediyesi aldığı bu kararla Ramazan'ın en önemli mihenk taşlarından olan Ramazan davulculuğu geleneğinin yok olmasına göz yumuyor" dedi.

 

Öztürk, yaptığı açıklamada, ulusal ve yerel basında Giresun Belediyesi tarafından Ramazan davulcularına izin verilmediği yönünde haberlerin yer aldığını hatırlattı. Ramazan davulcularının, Ramazan aylarının en önemli geleneklerinden birisi olduğunun altını çizen Öztürk,"Giresun Belediyesi aldığı bu kararla, Giresun halkının Ramazan ayında çok önemli bir kültürü yaşamasını ve yaşatmasını engelliyor" diye konuştu.

 

Belediye tarafından halktan gelen yoğun şikâyetler üzerine böyle bir karar alındığı yönünde açıklamanın yapıldığını kaydeden Öztürk, yapılan açıklamayı anlamsız ve komik bulduklarını dile getirdi.

 

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya çağrıda bulunarak, kararın düzeltilmesini isteyen AK Parti Giresun İl Başkanı Öztürk, şöyle konuştu:

 

"Giresun Belediyesi hemen hemen her konuda olduğu gibi Ramazan davulcuları hususunda da demokratik olmayan bir karara imza attı. Bu kadar yanlış bir karar olamaz. Çünkü Ramazan davulcuları, bu mübarek ayın en önemli geleneklerinden birisidir. Ramazan'ın olmazsa olmazlarından biridir. Davulcusuz, Ramazan olmaz. Bu topraklarda yüzyıllardır süren bir gelenektir Ramazan davulculuğu. Giresun Belediyesi aldığı bu kararla, Giresun'da böyle önemli bir kültür yok ediliyor. Giresun halkı böyle bir kültüründen mahrum bırakılıyor. Adeta bir kültür ve geleneğin ölmesini sağlıyor. Giresun Belediyesi geleneklerimize saygılı olmalıdır. Belediyeye yakışan da bu olmalıdır. O nedenledir ki, Giresun Belediyesi aldığı bu anlaşılmaz tutumu gözden geçirmeli, Giresun halkının bu önemli kültürünü yaşamasına engel olmamalıdır"



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir