Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5821 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   09 Haziran 2022 - 12:29

Pirazizli Bin Genç İçin 1000 Fidan Dikildi

Büyüt
Küçült
Pirazizli Bin Genç İçin 1000 Fidan

2022 Yılı Çevre Haftası kapsamında Giresun Orman Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla Kaymakamlığımız tarafından 8 Haziran 2022 Çarşamba günü “Pirazizli Bin Genç İçin 1000 Fidan” sloganıyla “Fidan Dikim Etkinliği” gerçekleştirildi.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği, her okuldan öğrencilerin katıldığı ve şenlik havasında geçen programda konuşma yapan Sayın Kaymakamımız “Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden, eğitimcilere, yerel yönetimlerden vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden ve her yaştan insana çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Bu durumda; şimdi ve gelecek kuşakların temiz hava soluyabilmeleri, sağlıklı ve temiz su içebilmeleri, kırlarda çocuklarımızın rahatça oynayabilmeleri, topraklardan bol ve bereketli ürün alınabilmesi için bireylerin, tek tek ve toplu bir şekilde sorumluluklarını bilmeleri ve ona göre davranmaları gerekmektedir. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır. Çevreyi temiz tutmanın yolu bireysel sorumluluk duygusundan, çevre bilincinin oluşmasından, oluşturulmasından geçer.

Çevre bilincine sahip olmak, temel insan haklarının eşitlik ve adalet ilkelerini içine alan çağdaş insan davranışlarının çerçevesini oluşturmaktadır. Çağdaş insanın çevre bilinci, kendi içinde duyduğu bireysel sorumluluk duygusunu etrafındaki insanların da duyması için çaba göstermeyi gerektirmektedir. Anayasamızın 56. Maddesinde “Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın ödevidir” denilmektedir. Bu bilincin bir yansıması olarak devletimiz ve vatandaşlar el ele vererek “Pirazizli Bin Genç İçin 1000 Fidan” dikim etkinliğini gerçekleştiriyoruz.

Bugün burada ilk aşamasını gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte değerli konuklarımızla birlikte hem gelecek nesillere birer miras olarak kalacak hem de Piraziz halkına bir mesire alanı olarak hizmet edecek olan ormanın ilk fidanlarını toprakla buluşturduk. Fidan dikim etkinliğinin ikinci aşaması da Orman Bölge Müdürlüğü marifetiyle İlçemiz Meşe Pınarı Mevkiinde gerçekleştirilecektir. Bu anlamda gelecek nesiller ve Piraziz halkı adına Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ve katkı sunan bütün paydaşlar ile etkinliğimize katılan tüm katılımcılara teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

İlk aşaması Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen programa Kaymakamımız Sayın Furkan Başar, ilçe protokolü, Orman Bölge Müdürlüğü, Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü ve Piraziz Orman İşletme Şefliği personelleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci, vatandaşlarımız ve yerel basın mensupları katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir