Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7055 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   23 Ocak 2014 - 09:46

Pist Tamam Sıra Üst Yapıda

Büyüt
Küçült
Pist Tamam Sıra Üst
Dün Vali Hasan Karahan başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulunda havalimanı inşaatıyla ilgili bilgi veren Ulaştırma denizcilik ve haberleşme 9. Bölge Müdürlüğü Baş Mühendisi Atilla Aydın, 3000m uzunluğundaki pist asfaltının tamamen bittiğini söyledi.

Başmühendis Aydın, havalimanında bugüne kadar 4540m boyundaki dış koruma mendireğinin 4250 m’sinin, 2728m boyundaki iç koruma mendireğinin 2270m’sinin tamamlandığını belirterek, 3000m uzunluğundaki pistin tamamen asfaltlandığını önümüzdeki bahara doğru asfaltın üzerine pist taş mastik aşınma tabakası döküleceği bilgisini verdi. Havalimanı inşaatının fiziki olarak %79,09’unun tamamlandığını kaydeden Aydın, terminal binası ve diğer destek binaları kapsayan üst yapı tesislerinin ihale çalışmalarının devam ettiğini belirterek şu bilgileri verdi:

“Bu işimizin 2013 yılı ödeneği 120 milyon 689 bin TL. olup bunun 106 milyon 453 bin TL. si harcanarak % 88,20 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Bu proje kapsamında ana hatlarıyla etap sahaları yani pist, taksirut, apron, koruyucu mendirekler, çevre yolu ve emniyet tel örgüsü yer almaktadır. Bu güne kadar toplam 31. Milyon 295 bin olan değişik kategorilerdeki  taşları 23 milyon kotu tamamlanmıştır. Yine 130 bin ton olan asfalt kaplama işleminin de 115 bin tonu yapılmış 505 bin m3 olan tarama işleminin tamamı yapılmış, 20 bin ton olan beton imalatının da tamamı yapılarak toplamda % 80 oranında fiziki bir gerçekleşmeye ulaşılmıştır. Bu kapsamdaki diğer girişimimiz Ordu-Giresun havaalanı üst yapı inşaatıdır. Bunun 20 bin m2 si terminal binası, 19 bin 500 m2 si de diğer destek binalarımız olmak üzere bu inşaatımız 39 bin 500 m2 inşaat alanı kaplamaktadır. Bu işin proje tutarı 100 milyon TL olup ihale kararı alınarak sözleşme için yasal süreç beklenmektedir. Havalimanını bu yılın ikinci yarısında bitirmeyi planlıyoruz. Üst yapı sözleşmesi de uzamazsa  yıl sonunda da üst yapıyı bitireceğiz”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir