Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7278 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   19 Şubat 2014 - 12:23

Sanayi Esnafı: Elektirk Hattının Güzergahı Değiştirilmelidir

Büyüt
Küçült
Sanayi Esnafı: Elektirk Hattının Güzergahı
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

BATLAMA KÜÇÜK SANAYİ ESNAFI: ELEKTRİK HATTININ GÜZERGÂHI DEĞİŞTİRİLMELİDİR

           Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Hafta sonu Tüm Bel-Sen Giresun Şubesinin genel kuruluna katılan Karaahmetoğlu ardından Batlama Küçük Sanayi Esnafının daveti üzerine sorunlarını dinlemek üzere misafiri oldu. Selahattin Karaahmetoğlu bugün de Keşap Belediye Başkan Adayı Metin Öztürk ile birlikte Keşap esnafı ve vatandaşları ziyaret etti. Milletvekili Karaahmetoğlu Batlama Sanayi Sitesi üzerinden geçirilecek elektrik hattının işyeri ve meskenlerin üzerinden geçirileceğini vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edecek bu durumun düzeltilmesini istedi. Esnaf ve vatandaşların sorunlarını konunun ilgililerine aktarmasına rağmen bu güzergâhta ısrar edilmesini anlamadığını belirten Karaahmetoğlu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanına soru önergesi ile konuyu iletti. Güzergâhın değiştirilerek 100 metre kaydırılmasının mümkün olduğunu belirten yetkililerin görüşlerinin dikkate alınarak projenin yeniden değerlendirilmesini isteyen Karaahmetoğlu soru önergesiyle Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın soruna müdahale etmesini istedi:

BU HAT SANAYİ ESNAFI VE VATANDAŞLARI MAĞDUR EDECEK: GÜZERGAHI DEĞİŞTİRİN

Karaahmetoğlu'nun soru önergesi şu şekilde:

                    Batlama Sanayi Sitesi kuzey bölümü üzerinden geçirilmek istenen elektrik hattı 2002 yılında projelendirilmiş olup o dönemin koşullarına göre değerlendirilmiştir. Bugün itibariyle şartlar farklılık göstermekte hattın altında birçok işyeri ve mesken bulunmaktadır. Sanayi Sitesi ve çevresini kapsayan alandan geçirilecek hattın yükseklik olarak yetersiz kalması, esnaf ve vatandaşlarımızın can güvenliğini ve sağlığını etkileyecek olması yanında, iş yerleri ve meskenlerin mevcut ve gelecekteki kat kullanım haklarını da imkânsız hale getirmektedir. Sanayi esnafı ve vatandaşların buradan geçecek hatta bir itirazı olmayıp, hattın mevcut koşullar gözetilerek yeniden projelendirilmesi talepleri bulunmaktadır. Elektrik dağıtım hizmetini veren şirket ve ilgili diğer kamu birimlerine konu aktarılmış fakat projenin mevcut haliyle inşası konusunda ısrar devam etmektedir. Bu hususta:

1.      Mevcut hattın işyeri ve meskenlerden 100 metre uzakta uygun bir geçiş güzergâhı varken, yetkili kişilerce bu yönde tespitler söz konusu iken projede değişiklik niçin yapılmamıştır?

2.      Burada yaşayan işyeri ve mesken sahiplerinin can güvenliğini tehdit eden gelecekte kat kullanım haklarına engel teşkil edecek projenin değiştirilerek gerçekleştirilmesi, esnaf ve vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek biçimde projelendirilmesi hususunda yetkili birimlerinize talimat vermeyi düşünür müsünüz?

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir