Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8833 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   14 Temmuz 2011 - 12:59

Sarayburnu Camisi'nin Minareleri Yükseliyor

Büyüt
Küçült
Sarayburnu Camisinin Minareleri
Bulancak'ta inşaatına 1987 yılında başlanılan Sarayburnu Cami'sinin inşaatındaki son bölüm olan ve camiinin denize bakan cephesinin doğu ve batı köşelerindeki minareleri yükselmeye başladı.

Sarayburnu Camisi'nin Minareleri Yükseliyor

Bulancak'ta inşaatına 1987 yılında başlanılan Sarayburnu Cami'sinin inşaatındaki son bölüm olan ve camiinin denize bakan cephesinin doğu ve batı köşelerindeki minareleri yükselmeye başladı.

Bulancak Sarayburnu Camii ve Külliyatını  Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin kuruluş tarihi ise 1979. Dernek Başkanlığı’nı Fethi Turan yapıyor. İstanbul Saraçhane’de Büyükşehir Belediye Sarayı'nın karşısında bulunan Şehzadebaşı Cami’nin bir benzeri olarak özel bir renkte kesme taşla inşa edilen Sarayburnu Cami, inşaatı bitmemesine rağmen Doğu Karadeniz’in şirin ilçesi Bulancak’ta tüm güzelliği, cazibesi ve ihtişamı  ile göz kamaştırıyor.

Özellikle caminin doğu tarafındaki kapısının dış süslemesi, taş oymacılığının şaheseri olarak gösterilen Anadolu Selçuklu mimarisinin en güzel eserlerinden olan Sivas Divriği Ulu Cami’nin kapısının birebir aynısı yapılarak oluşturuldu. Bu kapının bir özelliği de yapımının masraflarının tamamı Ordu’nun Fatsa İlçesi’nden 2 işadamının maddi katkıları ile karşılandı. Caminin tavan ve duvar süslemeleri tamamen bitirilmiş durumda.

Ayrıca caminin ortasında fıskiyeli bir süs havuzu bulunuyor. Sarayburnu Cami’nin minarelerinin inşaatına başlanarak tamamlanma aşamasına gelindi. Ayrıca caminin çevre düzenlemesi, giriş çıkış merdivenlerinin ve cami avlusunda yapılacak olan şadırvanın inşaatına henüz başlanmadı.

23 yıldır bitirilememesinin en önemli sebebi ise maddi sıkıntılar. Bugüne kadar kısıtlı imkânlarla muhteşem bir eser meydana getiren Bulancak Sarayburnu Camii ve Külliyatını  Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nden yapılan açıklamada; “Neredeyse bitmek üzere olan caminin bir an önce ibadete açılması için yardımlarınızı bekliyor. Minarelerin inşaatına başladık. Minare inşaatının bitiminden sonra sadece çevre düzenleme işlerimiz var” denildi.

Yardımların yeterli şekilde gelmesi halinde minare inşaatının ve çevre düzenlemesinin bitmesi beklenen Sarayburnu Cami’sine yardım etmek isteyen tüm din kardeşlerimiz aşağıda belirtilen dernek adına kayıtlı hesap numaralarına bağışta bulunabilirler.

VAKIFBANK BULANCAK ŞUBESİ DERNEK HESAP NO: 00158007273686496

VAKIF HESAP NO: 00158007293640965 - DÖVİZ HESAP NO: 00158048011386212 

Haber: Fatma Uğurlu

www.kerasushaber.net





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir