Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8126 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   24 Ocak 2014 - 03:35

Sertifikalarını Aldılar

Büyüt
Küçült
Sertifikalarını
Aile Eğitim Programı kapsamında “Eğiticilerin Eğitimi” Programını tamamlayan 35 katılımcıya sertifikaları bugün Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen törenle verildi.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen “Aile Eğitim Programı”nın yaygınlaştırılması kapsamında Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellere yönelik olarak düzenlenen  “Eğitici Eğitimi Programı” yarın tamamlanıyor.

Aile temellerinin güçlendirilmesi ve aile içi sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla düzenlenen eğitimde katılımcılara; aile eğitim iletişim, hukuk, sağlık, medya ve iktisat başlıklarını içeren 5 alandan 23 farklı konu alanında uzman kişiler tarafından çeşitli bilgiler verildi.

Sertifika töreninde konuşan Vali Karahan, katılımcıları ve eğitimcileri kutlayarak, “Eğiticiler eğitiminde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Türkiye çapında düzenlediği eğiticiler eğitiminin ilk adımını başarıyla tamamladık.  İnşallah bundan sonrada eğitici arkadaşlarımızı sahaya yayılır. İl ve bütün ilçeleri de hedefe alarak bir eğitim faaliyetleri düzenleyecekler ve bizde gereken desteği vereceğiz. Aile toplumun temel taşıdır. Önem verdiğimiz bir proje, müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sizlerin katılımı olmadan projenin yürümesi mümkün değil. Anladım ki ilk eğiticiler kamu görevlileri. Arkadaşlarımız tabi bu işe ciddiyetle öğrenip aynı ciddiyetle uygulamalarını istiyoruz. Eğitim olmazsa olmazımız.  Aile eğitimi de bu işin en başında gelir. Az öncede slaytlarda izledik eğitim ailede başlar ama aileyi de eğitmemişsek yeterli bilgiyi, donanımlarla tesis etmemişsek bu büyük bir eksikliktir. Buna bir şekilde geleneksel yollarla eskiden büyüklerimiz  danışmanlık yaparak gayri resmi olarak bu işi yürütüyorlardı.  Mahalle kavramı kayboldu, aileler küçüldü dolayısıyla biz bunları modern yöntemlerle yapmamız gerekiyor. Bu büyük bir boşluk. Bunun sorunlarını da yaşıyoruz. Çözümü için de gayret etmemiz gerekiyor.  Güzel bir proje bizlerde bütün kalbimizle destekliyoruz. Projenin başarılı olmasını istiyoruz. Müdürümüzün bize ilettiği bilgi notunda Giresun’un boşanma oranları açısından iyi bir durumda olmadığı belirtiliyor. Hakikatten ciddi bir sorun. Aile artık  maalesef ayaküstü kararlarla kuruluyor ve ayaküstü kararlarla da bozuluyor. Ama geri dönülemez yolculuk bu tabiki. Evlilik ciddiyet isteyin bir kurumdur. Bu nedenle bizde üzerimize düşeni yaparsak, projemizi iyi anlatırsak, bir yuvayı dahi kurtarabilirsek bu yolla, bu düşünceyle yola çıkarsak eğitici arkadaşlarımız başarılı olurlar. Belki bir aileyi kurtarabilir, bir çocuğu kurtarabiliriz. Bu bir dünyayı kurtarmak gibidir.  Gayretlerimiz için çok teşekkür ediyorum. Başarılı olacağınıza inanıyorum. Projeler yarım kalmasın,. İyi niyetlerle başlatıyoruz ama maalesef rutine inince değeri kalmıyor. Biz arkadaşlarımızdan heyecanlarını kaybetmeden ilk günkü aşk ile şevk ile çalışmalarının devamını diliyorum”

Toplumun temeli olan aileyi korumak ve güçlendirmek için aile eğitim programlarının önemli bir araç olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun da “ Sosyal sorunların temelinde aile sorunları vardır. Eğer aile yapımızı yıkıcı unsurlara karşı koruyabilir ve kendi iç dinamiğimizi harekete geçirirsek zamanla bu sosyal sorunlarda çözülecektir. Bu aşamada eğitim programımıza katılan katılımcılara ve eğiticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 35 katılımcıya sertifikaları Vali Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan tarafından verildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir