Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6049 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   27 Temmuz 2011 - 19:13

Sinir'' Eylül ayında konut satışlarında patlama olacak''

Büyüt
Küçült
Sinir Eylül ayında konut satışlarında patlama
Görhele Emlak Danışmanı Recep Sinir önümüzdeki dönemlerde konut satışlarının hareketleneceğini, Eylül ayında ise patlama olacağını söyledi.

Sinir'' Eylül ayında konut satışlarında patlama olacak''

Görhele Emlak Danışmanı Recep Sinir önümüzdeki dönemlerde konut satışlarının hareketleneceğini, Eylül ayında ise patlama olacağını söyledi. 20011'in ilk yarısındaki gelişmelerin konutu, bir yatırım aracı olarak daha cazip hale getirdiğini düşünen Sinir, kısa vadeli beklentisini, "Emlak Piyasası, seçim sonrasındaki süreçte nicedir beklediğimiz ivmeyi yakalayacak gibi görünüyor. Zira yılın ilk yarısında, neredeyse 2010'un tamamı kadar daire satış işlemi gerçekleşti" sözleriyle anlattı. Sinir Karadeniz sahilindeki şehirlerde yapım halindeki dairelerin yüzde 90'nının satıldığını vurguladı. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize gibi illerde inşaat firmalarının yok sattığını söyledi. Şu anki durumda piyasadaki trendin yanı sıra inşaat firmalarının kendi marka değerlerinin de bir o kadar önemli olduğuna dikkat çeken Sinir emlak piyasasına yönelik güvenin, İkinci yarıda sadece satışlarda değil, fiyatlarda da artış beklendiğini, fiyatların yüzde 15-20 civarında yükseleceğini belirtti.

Konut kredilerindeki ya da peşinatlarındaki artışın piyasaya yansımaları hakkında konuşan Görhele Emlak Danışmanı Recep Sinir  bunun, kırılganlığa sebep olduğunu, ancak, peşinattaki artışın satın alma talebini ertelecek boyutta ulaşmadığına dikkat çekti.

Kredi faizlerindeki 4-5 puanlık artışın da inşaat firmaları tarafından çoğu kez sübvanse edildiğini, ama bunun yıllarca uzun vadeli kredi olanaklarından yoksun kalan sektörü ve alıcıyı yorduğunu ifade ederek, "Yine de piyasadaki alımların sınırlı düzeyde gerçekleşmesine neden olduğunu sanmıyorum" dedi.

Ancak, inşaat malzemelerindeki yükselişin sorun yaratabileceğinin altını çizen Sinir , maliyetin yüzde 52'sini oluşturan inşaat girdi kalemlerindeki fiyat artışlarının bazı büyük projeleri tehlikeye sokabileceğini vurguladı. Piyasada spekülatif hareketlerin olup olmadığını yetkililerin araştırması gerektiği uyarısını yapan Sinir " İnşaat sektörünün kriz döneminde spekülatif hareketlerle istismar edilmesi doğru değil" diye konuştu.

Görhele Emlak Danışmanı Sinir”Tek parti iktidarı ekonomik istikrar anlamına gelir. Dünyada krizin etkileri halen devam ederken Türkiye'de istikrar ortamının süreceğini bilmek sevindirici. Piyasalarda pozitif etkilerin yansıması ivedilikle gerçekleşecektir. Bugüne kadar yapılan çalışmalar gelecek 4 yılda katlanarak büyüyecektir. Türkiye'de artık bir değişim başladı. İnsanlar site tarzı, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlara doğru yöneliyor. Tabii ki site tarzı olan yerlerin satışları daha iyi oluyor. Öyle bir döneme girdik ki, firmaların daha çok konut üretmesiyle beraber yaz sezonunda bile kampanyalar yapılıyor. Markalı konutlarda hiç bir zaman düşüş yaşanmıyor. Çünkü onlar programlarını daha uzun vadeli yapıyorlar. Müşterinin beklentilerini tam karşılamaya çalışıyorlar. Zaten mevsimsel olarak da öngörüleri olduğu için bir sıkıntı olmuyor. Ev almak isteyenler piyasalardaki olumlu havanın da etkisiyle bekleme modundan çıkıp satın almaya yönelecektir. Vatandaşın geleceğe umutla bakmaya başlaması, AKP'nin ustalık döneminde tüm sektörler açısından olumlu sonuçlar verecektir. Tatil döneminin bitmesi ve okulların açılması ile 19 Eylül tarihinden sonraki hafta konut satışlarında büyük bir zıplama bekliyoruz”dedi.

Haber : Turhan Sinirlioğlu 

   

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir