Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5541 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   16 Mayıs 2022 - 09:16

TARİHİ ZEYTİNLİK SEMTİ ÖZGÜN HALİNE DÖNÜYOR

Büyüt
Küçült
TARİHİ ZEYTİNLİK SEMTİ ÖZGÜN HALİNE

 

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun İlimizin en önemli değerlerinden olan Zeytinlik Semtindeki tarihi evlerin korunması, restorasyonu ve semtin eski güzel haline, doğal dokusuna kavuşturulması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Giresun Heyeti olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret eden ve bu ziyarette Giresun’a dair birçok konunun görüşüldüğünü belirten Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Zeytinlik Semtinde yapılan restorasyon çalışmalarının da ele alındığını belirtti.

Giresun Valisi, AK Parti Giresun Milletvekilleri, Giresun Belediye Başkanı, AK Parti Giresun İl Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlarından oluşan geniş çaplı bir heyet ile Çevre ve Şehircilik Bakanına gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sabri Öztürk şunları kaydetti;

“Giresun heyetimizle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımızı ziyaret ederek Giresun’umuza ilişkin birçok meseleyi ele aldık. Bu konulardan birisi de Giresun’umuz için büyük bir değer olan Zeytinlik Semtimizin korunması ve restorasyon çalışmalarıydı. Bilindiği gibi Zeytinlik Semtimizin aslına döndürülmesi ve turizm potansiyelinin arttırılması için uzun zamandır çalışmalarımız yürütülmektedir. Bu çalışmalardan birisi de Zeytinlik Semtindeki tarihi ahşap evlerde yapılan restorasyon çalışmalarımızdır. Giresun İl Özel İdaresi tarafından projelendirilen ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen restorasyon çalışmalarımız, etap etap ilerlemektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla yapmış olduğumuz görüşmede, Zeytinlik semtinin restorasyon çalışmalarını değerlendirirken, bunun yanında Zeytinlik Semtine sonradan yapılan ve tarihi dokuyu bozan çirkin beton yapıların, kamulaştırılarak semtin aslına dönüştürülmesi gündeme geldi. Bu binalara ve kamulaştırma bedellerine ilişkin Sayın Bakanımıza bilgi sunup destek talep ettik. Sayın Bakanımız da sağ olsun kamulaştırma bedeli olarak ilk etapta 5.000.000 TL. kaynak aktarılması talimatı verdi. Böylelikle bir taraftan buradaki tarihi yapılar restore edilirken, diğer taraftan da bölgede bulunan ve tarihi dokuyu bozan çirkin yapılar temizlenecektir. Zeytinlik Semtini aslına uygun ve tüm güzellikleriyle ülkemizin ve şehrimizin gözbebeği olmaya namzet yeni bir turizm alanı olarak bölgemize kazandırmayı hedefliyoruz. Buradan Sayın Bakanımıza verdiği destekten dolayı Giresunlu hemşerilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir