Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6505 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   27 Ocak 2012 - 18:40

Tarım Ürünleri Sigortalarında Artış

Büyüt
Küçült
Tarım Ürünleri Sigortalarında
Tarsim'den yapılan açıklamada Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin başlangıcı olan 2006 yılından bu yana çok ciddi mesafeler alındığı ve üreticinin 2011 yılında tarım sigortasına ilgisinin inanılmaz ölçüde arttığı ifade edildi.

TARIM ÜRÜNLERİ SİGORTALARINDA ARTIŞ!

Tarsim'den yapılan açıklamada Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin başlangıcı olan 2006 yılından bu yana çok ciddi mesafeler alındığı ve üreticinin 2011 yılında tarım sigortasına ilgisinin inanılmaz ölçüde arttığı ifade edildi.

Çiftçi ile buluşulan 2006 yılından bu yana son derece iyi sonuçlar elde ettiklerini belirten yetkililer,  2011’de de daha önceki yıllarda olduğu gibi başarı grafiklerini arttırdıklarını, poliçe sayısının bir önceki yıla göre %58 artışla, 371 bin 116 adetten, 587 bin 716’ya ulaştığını bildirdi. Geçen yılın Aralık sonu itibariyle yaklaşık 7 milyar lira değerinde tarımsal ürünün sigortalandığını, 9 milyon dekarlık alanın sigorta kapsamına alındığının altını çizen TARSİM’in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“2011’de sigortalı büyükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre yüzde 92 oranında artarak, 188 bin 437’den 361 bin 259’a çıkarken, yaklaşık 70 bin adet küçükbaş hayvan sigorta kapsamında güvence altına alındı. Yine aynı yılda tüm branşlar için sigortalı üretici/ işletme sayısı da yüzde 58’lik artışla 170 bine yaklaştı. Bu şekilde Sistem’in başından bu yana sigortalı üretici/işletme sayısı 500 bini aştı.

Geçtiğimiz yıl  ilk kez Mayıs ayından itibaren sigorta kapsamına alınmaya başlanan küçükbaş hayvanlarla birlikte Sistem’in çok daha iyi noktalara taşınacağına inanıyoruz. Tarım Sigortaları Havuzu ticari bir amaç taşımıyor. Tamamen üreticilerimize destek olmak amacıyla kurulmuş bir yapı ve kamu havuzu olması sebebiyle arkasında Devlet’in desteği ve garantisi söz konusu.

2011 yılında 175 bin hasar dosyası sonuçlandıran ve 260 milyon TL’ye yakın hasar ödemesi gerçekleştiren TARSİM, Sistem’in başlangıcından 2011 yılı sonuna kadar ise; 550 milyon TL’ye yakın hasar ödemesi yaparak, çiftçinin yüzünü güldürdü.

Tarsim Giresun Bölge Koordinatörlüğü’nün hizmet verdiği il(Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Tokat, Sinop), bu illere bağlı ilçe ve köylerde ise; Sistem’in başlangıcından 2011 yılı sonuna kadar 2 milyon dekarın (da) üzerinde alan, 60 binin üzerinde hayvan sigortalandı. 1 milyar TL’nin üzerinde tarımsal ürün sigortalanırken, poliçe sayısı ise; 250 bini geçti.

Tarsim Bölge Police Sayısı (Adet) Toplam Sigorta Bedeli (TL) Sigortalı  Alan (da.) Hayvan Sayısı (Adet)
GİRESUN 252.982 1.251.276.999 2.028.873 65.937
 
 

Ayrıntılı  Bilgi İçin: Meliz Tezcan GÜRPINAR

Tel: 444 08 09

meliz.gurpinar@tarsim.org.trtarsim.org.tr




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir