Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5491 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2012 - 19:05

THK Giresun' da 2600 Aileye Et Dağıtıyor

Büyüt
Küçült
THK Giresun da 2600 Aileye Et
THK Giresun Şube Başkanı Mehmet MEMİŞ' İN BASIN AÇIKLAMASI

THK GİRESUN’DA 2600 AİLEYE ET DAĞITIYOR

 1925 yılından beri 100 bin paraşütçü, 8 bin uçak pilotu ve binlerce planörcü, yelken kanatçı,model uçakçı yetiştirerek, 3 defa uçak fabrikası kurarak ve 2011 yılında dünyada 3 tane benzeri olan“THK Uzay Ve Havacılık Üniversitesi”ni faaliyete geçirerek Türk Sivil Havacılığının gelişmesine enbüyük hizmetleri vermeye devam eden Türk Hava Kurumu, önümüzdeki 3 yıl içinde de 4. Uçak Fabrikasını kurmaya hazırlanmaktadır.

Yine, Türk Hava Kurumu, 1927-33 yılları arasında rahmetli Atatürk’ün önderliğinde, bu zamana kadar eşi emsali görülmemiş bir bağış kampanyası yürütmüş, bu vefakar millet en fakir ve zayıf olduğu zamanda varını yoğunu ortaya koyarak, bu kampanya ile Türk Silahlı Kuvvetlerine 351 tane savaş uçağı alınmasını ve dolayısıyla Türk Hava Kuvvetlerinin Avrupa’nın 3’üncü, Dünyanın 5’ıncı Hava Kuvvetleri seviyesine ulaşmasını sağlamıştır. Ayrıca, 25- 30 yıldır, Türkiye’nin başına musallat olan ve bu vesile ile her yıl on binlerce hektarlık milli servetin kaybolmasına sebep olan orman yangınları, son yıllarda Türk Hava Kurumunun tecrübeli ve vatansever yangın söndürme ekiplerinin sayesinde ciddi bir azalma sürecine girmiştir. Yine hızlı hava ambulansı ve organ nakli ulaşımı sayesinde bir çok hastamızın hayatının kurtulmasına katkı sağlamaktadır. Kurumumuzun yürüttüğü önemli faaliyetlerden biri de, kurban kesimi kampanyasıdır.

 Bu sayede toplanan ve Et ve Balık Kurumu tesislerinde son derece hijyenik ortamlarda paketlenen ve muhafaza edilen etleri, her yıl, sofralarına et giremeyen iki milyon civarındaki yoksul ailelerin sofralarına ikram etmektedir. Bu kadar önemli hizmetleri topladığı Fitre ve Kurban Derisi gelirlerinin sadece %40’lık küçük dilimi ile gerçekleştiren Kurumumuz, bu gelirlerin geri kalan %60’nı da “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı” arasında paylaştırmaktadır.

 Kurumumuz, bu yıl, 480 Kg’ı Giresun Merkez’de, geri kalanı da ilçelerimizde olmak üzere il genelinde toplam 2600 Kg konserve haline getirilmiş et dağıtımı yapacaktır. 30 Mart 2012 tarihi itibariyle ilimize ulaşmış bulunan bu etler; İlçelerimizde THK Şube Başkanlarımız, Merkezde de Giresun Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Sn. Ertuğrul Oksal ve Faal Muhtarlar Derneği Başkanı Sn. Hadi Karabulut’un öncülüğünde Merkez Muhtarlarımız tarafından il genelinde 2600 civarında yoksul ve muhtaç ailelere ulaştırılacaktır. Hali vakti yerinde yardımsever halkımızdan aldığını yine yoksul ve muhtaç halkımıza vermeyi kendisine misyon olarak seçen Kurumumuz, bu yıl ayrıca eğitim dönemi başlangıcında 10 bin civarında aileye; defter, kalem ve silgi dağıtımı yapacaktır. Şu anda malzemeleri tamamen Kurumumuzca temin edilen ve öğretmenleri yine Kurumumuzca yetiştirilen 15 orta öğretim okulumuzda 150 civarında öğrenciye Model Uçak kursu verilmeye devam etmektedir. İlimize geçmişte Askerlik Şubesi bitişiğinde 600 kişilik modern bir yurt yaptırarak önemli ve hayırlı bir hizmeti ikram etmiş olan kurumumuz, bu yıl da Bektaş Yaylası Yürücek Mevkiinde

“Yamaç Paraşütü ve Yelken Kanat” kursları açmaya; ileriki yıllarda da “Balon ve Uçak Pilotu” yetiştirmeye hazırlanmaktadır. Bu işlerin yer seçimi çalışmaları Mayıs 2012’den itibaren başlayacaktır.

 2011 yılında göreve başlayan yeni yönetim kurulu olarak, Giresun’u Karadeniz Bölgesinde

sivil havacılığın merkezi yapmaya kararlıyız.

 Mehmet MEMİŞ

Başkan




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir