Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5004 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   27 Ekim 2011 - 19:01

Üniversite ve SBS' de Din Soruları Sorulsun

Büyüt
Küçült
Üniversite ve SBS de Din Soruları
Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak: ''Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve üniversiteye giriş sınavlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden soru sorulmasını istedi''.

“ÜNİVERSİTE VE SBS 'DE DİN SORULARI SORULSUN”
Giresun  Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak: ''Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve üniversiteye giriş sınavlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden soru sorulmasını istedi''.
ÖĞ-DER Şube Başkanı  Yağcı, “Sınavlarda toplumun kültürünü oluşturan her branştan soru sorulduğu halde neden bu Türk toplumun kültür ve değerlerinin en önemli unsuru olan Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden sorular sorulmuyor?” diye sordu.
Başka din mensuplarının vazgeçerek akın akın seçtiği İslam Dinin, toplumun kültürünün en önemli ögesi olduğu, insanları kötülüklere karşı frenlediği ve iyilik yapmaya sevk ettiği gerçeği ne zamana kadar görmezlikten gelinecek? diye soran YAĞCI, bir çok Batı ülkesinde ve gelişmiş demokrasilerde din, ahlak, etik ve değerler adı altında dersler okutulduğunu ve bir çok sınavda bu konulardan sorular sorulduğunu belirtti.
Bu önerimiz, Bir çok Milli  Eğitim Şurası'nın ardından hazırlanan raporlarda da yer aldı diyen ÖĞ-DER başkanı YAĞCI, ilköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine öğrencilerin ilgi ve meraklarının düşüklüğünden yakınarak, "Bu dersle ilgili SBS'de müstakil soruların olmaması nedeniyle ilgisizlik
İlköğretim ve Liselerde okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin haftalık saat sayılarının en az üç ders olmasını isteyen ÖĞ-DER başkanı YAĞCI, “ilköğretim bir, iki ve üçüncü sınıfta neden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi yok? Milli, Manevi ve Ahlaki değerlerin çocuklarımıza öğretilmesinden neden korkuluyor? Terör, anarşi, ekonomik kriz ve toplumdaki yozlaşmanın asıl nedeninin “Ahlak ve Maneviyat eksikliği” olduğu gerçeği neden hala göz ardı ediliyor?” dedi. 
ÖĞ-DER başkanı Recep YAĞCI, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi bağlamında, cami, kilise ve sinagoglara geziler düzenlenmeli ve öğrencilerimiz dini mekanlar ve din görevlileri ile buluşturulmalıdır” diyerek sözlerini bitirdi.
     

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir