Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9728 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   17 Ocak 2014 - 11:15

Vali Karahan ''Sözün Özü''ndeydi

Büyüt
Küçült
Vali Karahan Sözün
Vali Karahan dün akşam 19:30’da Giresun Tempo TV’de canlı olarak yayınlanan ''Sözün Özü'' programına konuk oldu.

1 buçuk saat süren programda Gazeteci Hüseyin Yavuz’un sorularını içtenlikle yanıtlayan Vali Karahan, istihdam, 1. ve 2. OSB, eğitim, Katı Atık Bertaraf Tesisi, şehir içi trafik sorunu, doğalgaz çalışmaları, Çoruh EDAŞ çalışmaları, teleferik, yapılacak olan kültür merkezi, fındık çarşısı, Giresunspor, ORGİ Havaalanı, Eğribel Tüneli vb konularında net cevaplar verdi.

Teleferikle ilgili açıklamada bulunan Vali Karahan, İsviçre bağlantılı Bursa’daki bir firmanın projeleri incelediğini ve olumlu bulduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde yerinde tespit için ilimize geleceğini söyledi.

Ayrıca önümüzdeki yaz döneminde özel bir şahsın Mavi Tur’u devreye sokarak Ada Turlarına başlayacağı müjdesini de veren Vali Karahan, böylelikle ilimiz turizminin hareketleneceğini de sözlerine ekledi.

Giresunpor ve Yeşil Giresun Belediyespor Basketbol takımıyla ilgili de bir değerlendirmede bulunan Vali Karahan, “Şehirler takımlarıyla tanınır. Şehirlerin tanınırlığı bilinirliği biraz da bunlarla oluyor. Bunlar bizim için bir şans. Giresunspor futbol takımı ve Yeşilgiresun Belediyespor Basketbol takımımıza, sahip çıkmamız lazım. Sırf başardıkları, galip geldikleri zamanlarda değil yenildikleri anda da. Bunlar bir şehrin simgesi olan takımlar. Giresunspor’da başarılı dediğiniz gibi. İyi bir yolda. Bizim destek olmamız lazım; Giresunlu hemşerilerimizin sahip çıkması lazım. Ama neticede bir spor kulübü. Ekonomik de davranması lazım. Başkanımız gerçekten uğraşıyor. Tabii borç yüküyle devralındığı için onu temizleyip, yoksa normal masraflarını Giresunspor’un kendi gelirleriyle karşılanıyor ama ciddi bir borç yükü olduğu için onu temizlemek gerekiyor. Başkanımıza bu konuda biz maddi manevi her türlü destek oluyoruz. Giresunspor inşallah şampiyon da olacak. Futbolcu ihtiyacının giderilmesi için tahtanın açılması gerekli. Tahta işinden de kurtulmak için de 600 bin TL. lazım. Bir şekilde açacağız ve bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.  Takıma Belediye Başkanımız, kulüp  başkanı, Ankara’da ki siyasiler sahip çıkıyor. Sonuçta Giresunspor bir Giresun’un medarı iftiharı. Yaşatılarak şampiyonu olması lazım. İddiasız olmaz. İddialıyız. Bunu da başaracağız. Şampiyon olunca da borçların bir kısmından da kurtuluyoruz. Biraz da onun için istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali’den Seyir Terası Müjdesi

Kalenin bakımı ve güzelleştirilmesi için yoğun çaba sarf edildiğini belirten Vali Karahan, Kalenin batı tarafındaki mağaranın önüne 4 seyir terası yapılması için DOKA ile  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaklaşık 450 bin Liralık ödenek çıkartıldığını söyledi. Teras ihaleleri tamamlandığı ve yer teslimi yapıldığını da belirten Vali Karahan, çalışmalar yakında başlayacak olup seyir terasların yaz sezonuna yetiştirileceği müjdesini verdi.

“Kale’ye çıkan yerli ve yabancı turistler seyir terasından şehrimizi kuşbakışı görebileceklerdir.” diyen Vali Karahan, Kale’deki surların onarımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gönderilen yaklaşık 200 bin TL. lik ödenekle surların doğusu ve iç Kale’de restorasyon ihalesinin tamamlandığını belirterek çalışmalara en kısa sürede başlanılacağını da sözlerine ekledi.

Vali Karahan’dan Değerlendirme 

Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün ve Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan’ın Giresun’a gelişinde Giresunluların gösterdikleri sıcak ilgi ve alakadan dolayı hemşerilerimize teşekkür eden Vali Karahan, “Sayın Cumhurbaşkanımız tabi devletimizin başı. Giresunlu hemşerilerimiz, bu duyguyla gerçekten çok sıcak ve çok yoğun bir ilgiyle misafirlerini bağırlarına bastılar. Sayın Cumhurbaşkanımız o sevgiye çok büyük bir içtenlikle karşılık verdi. Bir gününü nerdeyse bize ayırdı ve ilimizden güzel duygularla ayrıldı. Bu düşüncelerini ayrıldıktan sonrada ifade etti. Tabi bu bizim ve Giresun için bir onurdur. Yaklaşık 25-30 yıldır ilk kez bir Cumhurbaşkanını ağırladık. Bizim açımızdan da önce Sayın Cumhurbaşkanını ardından Sayın Başbakanı ağırlamak bizim için onurdur. Giresunlu hemşerilerimiz yüzümüzü ağarttı. Onlara sizin aracılığınızla da bir kez daha teşekkür ediyorum. İki devlet büyüğümüzde güzel hatıralarla ayrıldı ilimizden. Bunun Giresun’a uzun vadede katkılarımda olacaktır” şeklinde konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir