Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5547 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   04 Temmuz 2012 - 10:42

Vali Şahin'den Önemli Açıklama

Büyüt
Küçült
Vali Şahinden Önemli
İl Genel Meclisinin Temmuz ayı toplantısına katılan Vali Dursun Ali Şahin önemli açıklamalarda bulunarak meclis üyelerini bilgilendirdi.

Vali Şahin'den Önemli Açıklama

İl Genel Meclisinin Temmuz ayı toplantısına katılan Vali Dursun Ali Şahin önemli açıklamalarda bulunarak meclis üyelerini bilgilendirdi.   İlk olarak havalimanı inşaatının aralıksız sürdüğünü belirten Vali Şahin, “ İnşaat gayet iyi devam ediyor. Günde 60 kamyon 24 saat süreyle aralıksız çalışıyor. Havalimanının %25’i tamamlandı. İnşaatta mendirek yapımında yaklaşık 1300m’ye kadar gelindi. Pist yapım çalışmaları da hızla devam ediyor. Biletinizi şimdiden 2013 Aralık ayına alabilirsiniz” şeklinde konuştu.   Çeşitli konularda meclis üyelerini bilgilendiren Vali Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ İlçelerdeki muhasebe ile ilgili yetkilendirmeler mülkiye müfettişleri ve Sayıştay denetimlerinin raporlarında ilçelerde muhasebe yetkilisi olmadığı belirtildiğinden  artık merkeze alınmasını kararlaştırdık. Okul taşıt araçları konusunda ise değişen bir şey yok. Aynı şekilde devam edecek. Bu konuda ilçeler  eskiden olduğu gibi aynı düzenle kendi ihalelerini kendileri yapacak. Buradan yeni bir işletme kuracağımızın da müjdesini vermek istiyorum. Düğün salonu, kum çakıl ocağı, kültür merkezi gibi yerlerin gelirleri bu işletme marifetiyle toplanıp, karı yıl sonunda Özel İdareye devredilecek. Yine Keşap’ta 98-100dönüm kadarlık bir taş ocağını Orman Bölge Müdürlüğünden almak için işlemleri başlattık. Orayı aldığımızda Özel İdare herkese taş satabilecek, yapacağımız işler için kaynak sağlayacağız. İş Hanının da irtifak hakkı bugün çıkıyor. Tapusunu aldığımızda kat mülkiyetine geçip her dükkanı ayrı tapuyla satacağız. Böylelikle gelir elde edeceğiz. Harşit Vadisinde 4 firmaya su yüzeyinden malzeme almak için 4 aylığına müsaade verdik. Şebinkarahisar’da Manastır çevresine seyir terası yapımına başlandı. Kasım ayına kalmadan bitecek. Şebinkarahisar benim için asıl tarım yönünden önemli. Orada Özel İdare olarak kurduğumuz 3 sera var. Görevlendirilen mühendisler orda aşı yapmasını öğretecek. Yine seneye 100 Bin civarında ceviz fidanı dağıtmayı planlıyoruz. Yöreyi Türkiye’nin ceviz ihtiyacının %30’unu karşılayabilecek pozisyona getirmeyi planlıyoruz. Güce’ye Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından anaokul yapılacak. Yine Espiye’ye de müstakil bir anaokul yapacağız. Kümbete yapılan 2 tuvalet  tamamlandı. Güdül Köyüne içinde özürlü tuvaleti de barındıran bir tuvalet yapacağız. Yine Kaledeki tuvaletin yetersiz olmasından dolayı 3 bayan, 3 erkek 1’i klozetli, 1’i de özürlü olmak üzere tuvaletler yapacağız. Bu konu turizm açısından son derece önemli.1 tanede Erimezle Kulakkaya arasındaki Elma Tepesine de yaptıracağız. Yine Kümbette 100-150 kişilik prefabrik bir Jandarma Karakolunun yapımı devam ediyor.  Yine fındık işçilerinin rahat edebileceği, her türlü konforun olduğu prefabrik barınma yerleri yaptırıyoruz.”   Vali Şahin’in konuşmasının ardından İl Genel Meclis üyeleri gündeme ilişkin çalışmaları ile ilgili söz alarak bilgiler aktardı.  

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir