Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4705 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2012 - 13:49

Vali Şahin'in Havaalanı İsmi Açıklaması

Büyüt
Küçült
Vali Şahinin Havaalanı İsmi
Vali Dursun Ali Şahin bugünkü basın toplantısında havaalanı ismi ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Vali Dursun Ali Şahin bugünkü basın toplantısında havaalanı ismi ile ilgili görüşlerini açıkladı.        Bir gazetecinin Havaalanı konusunda Giresun’un dışlanmış görüntüsü içinde olduğu ve isim konusuyla ilgili sorusu üzerine Vali Şahin, “ Giresun’un havaalanı konusunda dışlanmış gibi bir görüntü çizmesi söz konusu bile değil. Havaalanın uzunluğu Piraziz’e 3m kadar uzanıyor. Havaalanıyla ilgili yapılacak toplantılarda bundan sonra Ordu basınının yanında sizlerde olacaksınız. Kesinlikle Giresun bu havaalanında dışlanmayacaktır. Bizim sınıra 3 metreye kadar geliyor. İsim konusuna gelince şu anda sitemizde yapılan anketler var. Gül-Aziz şeklinde iki ilçenin ismi var. Ben bunu da çok uygun görmüyorum zaten. Arkadaşlar benim teklifim 1986 yılından beri Ordu Ve Giresun’da bu havaalanı yapılması konuşmaları devam ediyor. Ta ki Başkanımız bu iş olacak diye elini vurmasıyla ve hakket ten yöre milletvekillerinin de uğraşısı sonucunda bu iş olmuştur. Onun büyük dahili vardır. İsim şuan önemli değil, isim daha sonraki iş. Biz önce meyveyi yiyelim. İsmini sonra koyarız. Benim arzum dileğim Recep Tayyip Erdoğan havalimanı yakışır. Çünkü kaç tane başbakanın, cumhurbaşkanının isimleri bu şekildedir. Bir havalimanının isminin kendisine verilmesi bence çok yerindedir. Ama şu anda tartışılacak bir konu değildir. Bizim şu anda ki işimiz meyveyi yemektir. Meyveyi yedikten sonra onun ismini tadına göre koyacağız. Bu havaalanı 528 gün içinde bitirilecek. 2013 yılının aralık ayında bende bilet alacağım. Hep birlikte burada bulunan gazetecilerle beraber ilk uçuşu beraberce yapacağız” şeklinde konuştu.  
Vali Dursun Ali Şahin bugün Valilikte düzenlediği basın toplantısında havaalanının 1/4’inin tamamlandığını söyledi. Geçtiğimiz yıl İlimiz Piraziz ilçesi ile Ordu ili Gülyalı ilçesi arasında yapımına başlanılan ve Türkiye’nin denize kurulacak ilk havaalanı olma özelliğini taşıyan havaalanının da çalışmaların süratle devam ettiğini kaydeden Vali Şahin, planlanan sürede yapımının tamamlanacağını açıkladı. Bugün Valilikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Şahin havaalanı çalışmaları ve gelinen son nokta ile ilgili bilgiler verdi. Bundan bir yıl önce temeli atılan havaalanında 15 araçla kaya başlayan dolgu çalışmalarının bugün 55-60 araca çıkarıldığını kaydeden Vali Şahin, kayaların Gülyalı’nın Divani Deresi taş ocağı ile Piraziz’deki taş ocağından getirilerek denizin doldurulduğunu belirtti. Önümüzdeki yılın Aralık ayında dolgu çalışmalarının tamamlanacağını kaydeden Vali Şahin, havaalanının yapımında 3 aşamanın yani 4500m uzunluğunda 30 m genişliğinde koruyucu mendirek, 3000m uzunluğunda yapılacak pist ve üst yapıların yapımının aşama aşama gerçekleşeceğini söyledi. Havaalanında yolcu kapasitesinin 2 milyondan 3 milyona çıkarıldığını da belirten Vali Şahin, “ Hazırlanan raporlar doğrultusunda yolcu kapasitesi 3 milyona çıkarılan havaalanı tamamlandığında günde 15-20 uçak kalkabilecek. Buradan dünyanın her tarafına uçuş gerçekleştirilebilecek. Buna sahip bir havaalanı yapıyoruz. Havaalanı koruyucu mendireğinin denizden yüksekliği 7m olacak. 4500m uzunluğunda 30 m eninde yapacağımız koruyucu mendireğin şu an itibariyle 1250m’si tamamlandı. Böylelikle havaalanının 1/4’i tamamlandı. Bugüne kadar 1 milyon ton kaya denize döküldü. Toplamda 30milyon ton kaya dökülecek. Koruyucu mendirek için 7,5 milyon ton kayanın denize indirilmesi gerekiyor. Genişliği 45m uzunluğu 3000m olacak olan pist 2013 nisan ayında tamamlanacak. Pistin dolgu çalışmalarına bu hafta sonu başlanıyor. Pistin etrafının dolgusu Hollanda firmasına ihale edildi. Firma gemiyle dolguya başlayacak. Havaalanının denizle kara arası 150m olacak. Yarımada şeklinde inşa edilecek havaalanının büyüklüğü yaklaşık 2000 dönüm civarında. Sayın Başbakanımız, Bakanlarımız ile ilimiz ve Ordu milletvekilleri de işin sürekli takibindeler. Dolgunun maliyeti toplam 235 milyon TL. Dileğim 2014’e gelmeden 2013 sonu sizlerle birlikte havaalanında uçmak” şeklinde konuştu.  

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir