Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6551 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2013 - 11:39

Valilikte Konferans

Büyüt
Küçült
Valilikte
Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği'nin koordine ettiği Kabe ve Mescid-i Haram konulu konferans bugün Valilik Konferans Salonunda yapıldı.



Konferansa; Vali Dursun Ali Şahin, Milletvekili Mehmet Geldi, Vali Yardımcıları Bekir Ergök, Fethi Yorulmaz, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Can, Yrd. Doç. Dr. Eyüp Nefes, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ertuğrul Tosunoğlu, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Vali Dursun Ali Şahin, “Kutlu Doğumun hürmetine, o muhterem yerlerin tarihçesini dinlemek, oraların bu ana gelinceye kadar ki tarihi gelişimini dinlemek için aramızda bulunuyorum.

 

Hz. Peygamberin dünyaya teşriflerinin olduğu bir anda o bölgeleri anlatan bir konunun gündeme gelmesi çok güzel.

 

İlim herkesin malıdır. Bilgi başkalarına anlatıldıkça değerlenir, değer kazanır. İlim paylaştıkça yücelir. Bu vesileyle Samsun’dan kalkıp buraya gelen hocamızı kutluyorum. Bu gibi faaliyetler gelişim sağlar. Bu gibi faaliyetlerin artmasını temenni ediyorum ve teşriflerinizden dolayı da sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Ardından, Kabe’nin ilk yapılışı hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Yılmaz Can  konferanstaki sunumuna şöyle devam etti “Peygamberimize Selat ve Selamlarımı iletiyorum ve bu imkanı bize sağlayan Sayın Valimize de teşekkür ediyorum.

Arşın altında duran ve günde 5 vakit namaz için huzuruna dönülen kabe den bahsetmet için çok eskiye gitmek gerekir.

 

Bu yapının tarihi çok eskiye dayanır. Kur’an ve haddislerden de bazı aşamalarının nasıl oldunu öğreniyoıuz. Tarih boyunca birçok kez onarılarak bugünkü halini alan Kabe-i Şerif, ecdadımız tarafından da onarılarak daha da güzelleştirilmiştir. Daha sonra da Suudi arabistan tarafından birçok değişiklik yapılarak bugün kü halini almıştır.

 

19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Nefes de ebru sanatı ile yaptığı eserlerini sergileyerek uygulamalı örnekler de gösterdi.  Katılımcılar tarafından çok beğenilen eserler takdir topladı.

 

Daha sonra Vali Şahin tarafından  19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Can'a, Vali Yardımcısı Bekir Ergök tarafından da  19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Nefes'e plaket verildi.

 

Manevi duyguların hat safhaya çıktığı konferans bütün katılımcılar tarafından çok beğenildi. Yetkililer tarafından tekrar buna benzer konferans yapılması talebinde bulundular.

 

Konferanstan sonra 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eyüp Nefes'in eserlerinden oluşan sergiyi de gezen Vali Şahin'e bir de Ebru hediye edildi.     





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir