Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7546 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   24 Åžubat 2014 - 10:49

Vergi Haftası

Büyüt
Küçült
Vergi
Giresun İl Defterdarlığı tarafından 24 Şubat- 2 Mart 2014 tarihleri arasında kutlanacak Vergi Haftası ile ilgili bir Yazılı Basın Bildirisi yayınlandı.

Müdürlüğün yayınladığı Yazılı Basın Bildirisi şu şekildedir;

 

Bilindiği gibi her yıl Şubat ayının son haftası vergi haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 25. kutladığımız vergi haftasında vergi önemine kısaca değinmek istiyorum.

 

Ülkemiz, gerek içinde bulunduğu jeopolitik konum gerekse tarihimizin verdiği misyon itibarı ile güçlü bir ülke olmak durumundadır. Güçlü olmanın en önemli göstergelerinden biriside güçlü bir ekonomiye sahip olmaktır. Güçlü bir ekonomiye sahip olabilmek içinde etkin bir vergi sistemine sahip olmak gerekir.

 

Vergi, kamu hizmetlerinin finansmanının sağlanması ile ekonomik istikrar ve gelir dağılımında adaletin sağlanmasında belirleyici bir fonksiyona sahiptir.

 

Günümüzde devletin ekonomiye müdahalesi ve yeni görevler üstlenmesi, sanayi ve teknolojinin gelişmesi, nüfusun artması ve sosyal devlet anlayışının gelişmesine paralel olarak kamu harcamaları önemli ölçüde artmıştır. Bu noktada kamu harcamalarının finansmanı ve vergi gelirleri sürekli gündemde olmuştur.

 

Ekonomik istikrarın sağlanması ve sürdürülebilmesi, ulusal refahımızın ve kamu hizmetlerinin kalitesinin artması, sosyal devlet anlayışının daha da gelişmesi ve sürdürülebilmesi vergi gelirleri ile mümkündür

 

Zira, kamu harcamalarının finansmanının iki kaynağı vardır. Vergi gelirleri ve borçlanma.

 

Kamu harcamalarının vergiler yerine borçlanma ile finanse edilmesi, Dünya ekonomilerindeki krizin ve küçülmenin temel sebebidir.

 

Uzun çabalar sonucunda elde edilen ve ülke ekonomisi ve bireyler için büyük önemi bulunan ekonomik kazanımların, sermayenin, bireysel tasarrufların ve istihdamın kaybedilmemesi için vergi gelirleri hayati önem taşımaktadır.

 

Giderek artan kamu harcamalarının finansmanında borçlanmanın çözüm olmadığı ortadadır. Dolayısıyla kamunun sağlıklı ve sürdürülebilir finansmanında gerçek çözüm bütçelerin sağlam kaynaklara kavuşturulması ile mümkündür. Bu da ancak vergi ile mümkün olabilmektedir.

 

Vergi, kamu hizmetlerine ait giderleri karşılamak amacıyla şahıs ve şirketlerden karşılıksız, kanuna dayanılarak, ödeme güçlerine göre alınan, devamlı veya geçici değerlerdir. Günümüzde kamu gelirleri arasında ilk sırayı vergiler almaktadır.

 

Verginin her geçen gün artan önemine dikkat çekmek , kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincini oluşturmak, verginin toplumun tüm birimlerine benimsetilmesi amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası "Vergi Haftası " olarak kutlanmaktadır. Bu yılda 24 Şubat -02 Mart 2014 tarihleri arasında 25.Vergi Haftasını kutlayacağız.

 

Giresun Defterdarlığının 25. Vergi Haftası Etkinlikleri:

 

Defterdarlığımızca Vergi Haftası boyunca meslek odaları ziyaretleri, resmi kurumlara ziyaretler, çocuk yuvası ziyareti ilk ve orta öğretim okullarına vergi bilincinin artırılmasına yönelik ziyaretler ve mükellef ziyaretleri Defterdarlığımız personelleri arası masa tenisi turnuvası ve lise öğrencileri için satranç turnuvası gerçekleştirilecektir.

 

Giresun ve Bulancak Vergi Dairelerine bağlı mükellefler ziyaret edilecektir. Bulancak Görele ve Tirebolu Malmüdürlükleri öğrenciler tarafından ziyaret edilerek öğrenicilere verginin önemi anlatılacaktır. Ayrıca Yağlıdere ve Güce Malmüdürlüklerince birer ilköğretim okulu ziyaret edilecektir. Defterdarlığımızın kardeş okulu Sayca Köyü İlköğretim Okuluna ziyarette bulunulacaktır. Yarışmalarda dereceye girenlere öğrencilere ve başarılı personellere ödülleri düzenlenecek törenle verilecektir.

 

İlimizde 312 personelle mükelleflerimize ve vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. İlimiz genelinde 21.115 Gelir vergisi, 1.874 adet Kurumlar vergisi bulunmakta olup, 2013 yılı sonu itibari ile 530.550.805,95 TL tahakkuk etmiş ve bunun 393.398.047,81 TL tahsil edilmiştir.

 

Daha verimli ve çağdaş bir vergi sistemi dileğiyle vatandaşlarımızın mükelleflerimizin ve teşkilatımızın Vergi Haftası kutlu Olsun...


Vergi Haftası Programı

09.00 Atatürk Anıtına Çelenk Konulması
10.00 ValiliÄŸi Ziyaret
11.00 Jandarma Bölge Komutanını Ziyaret
14.00 Belediye Başkanlığını Ziyaret


25 Şubat 2014 Salı

10.00 Giresun Ticaret Odasını Ziyaret
11.00 Giresun Ticaret Borsasını Ziyaret
14.00 Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odasını Ziyaret
15.00 Esnaf ve Sanatkarlar Odasını Ziyaret


26 Şubat 2014 Çarşamba

14.00 Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenlerine Ödüllerinin Verilmesi
          (Valilik Toplantı Salonu)

27 Åžubat 2014 PerÅŸembe

10.00 Okul Ziyaretleri
14.00 Çocuk Yuvası Ziyareti

28 Åžubat 2014 Cuma

19.00 Başarılı ve Emekli Olan Personellere Ödül Töreni



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir