Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5630 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   26 Şubat 2013 - 19:16

''Vergi Hizmet Olarak Geri Dönüyor''

Büyüt
Küçült
Vergi Hizmet Olarak Geri
Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde bugün Defterdar Sedat Ayyıldız ve personelini kabul eden Vali Dursun Ali Şahin''Herkes vergisini severek vermeli. Verilen vergiler devletten hizmet olarak vatandaşa dönüyor.'' dedi.

Toplumda vergi algısının oluşması, vergi bilinci ile gönüllü uyumun artması amacıyla düzenlenen geleneksel Vergi Haftasının 24’üncüsünün kutlamaları çerçevesinde Defterdar Sedat Ayyıldız başkanlığında Maliye personeli bu sabah Vali Dursun Ali Şahin’i ziyaret etti.

Defterdar Ayyıldız, Vergi Haftasının bu yıl 24’ üncüsünün kutlandığını belirterek, verginin kamu hizmetlerinin finansmanının sağlanması ile ekonomik istikrar ve gelir dağılımında adaletin oluşmasında belirleyici bir fonksiyona sahip olduğunu söyledi.

Giresun’daki vergi tahsilatları hakkında bilgi de veren Defterdar Ayyıldız, Vergi tahsilatında en son verilere göre ilimizin Türkiye sıralamasında 43’üncü sıradan 37’nci sıraya yükseldiğini söyledi. Vergide tahsilatın önde gittiği 2012 yılındaki rakamların daha iyi olduğunu belirten Ayyıldız, 252 Milyon TL’den 351,09 Milyon TL’ye yükseldiğini kaydetti. Ayyıldız, HES’lerle iş yapan bazı müteahhitlerden alacakları olduğunu sözlerine ekledi.

Giresun’da vergi tahsilinin iyi bir seviyede olduğunu belirten Vali Şahin, vergi vermenin insanlık görevi olduğunu söyledi. İl genelindeki trafik cezaları tahsilatlarının tam yeterli seviyede olmadığını belirten Vali Şahin, bu konuda daha çok çaba sarf edilmesini istedi. İdari yaptırım ceza tahsilatının %15 olduğunu bunu da yersiz bulduğunu belirten Vali Şahin, “Herkes vergisini severek vermeli. Verilen vergiler devletten hizmet olarak vatandaşa dönüyor.” şeklinde konuştu.

Defterdar Ayyıldız da Vali Şahin’e nostaljik radyo, çini tabak ve çiçek hediye takdim ederken, Vali Şahin de, özverili çalışmalarından dolayı defterdarlık personelini kutladı.

 


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir