Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9136 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   29 Şubat 2012 - 10:16

Yardımseverlerin Yaptığı Yeni Ev Törenle Teslim Edildi

Büyüt
Küçült
Yardımseverlerin Yaptığı Yeni Ev Törenle Teslim
İlçe ve köylerimizdeki yoksul insanlarımızla ilgili çalışmalarını her yıl artırarak devam ettiren Deniz Yıldızı Derneği bu sefer de Yağlıdere İlçemizin Akköy'de yaşayan Yaşar Yıldız ve ailesine yeni bir yaptı.

YARDIMSEVERLERİN YAPTIĞI YENİ EV TÖRENLE TESLİM EDİLDİ

     İlçe ve köylerimizdeki yoksul insanlarımızla ilgili çalışmalarını  her yıl artırarak devam ettiren Deniz Yıldızı Derneği bu sefer de Yağlıdere İlçemizin Akköy'de yaşayan Yaşar Yıldız ve ailesine yeni bir yaptı.

 

     Askerlikten malulen ayrılan baba Yaşar Yıldız ikisi zihinsel engelli üç  çocuğuyla birlikte her tarafı açık, pencereleri naylon ile kaplı dededen kalma sağlıklı yaşamanın çok zor olduğu eski bir evde kalıyordu. İmkânsızlıklardan bugüne kadar ailenin hiç televizyon, piknik tüp ve çekyatı olmamış. Aile, sosyal yardımlaşmadan ve komşularının yaptığı yardımlarla bugüne kadar geldiler. 

     Baba Yaşar Yıldız'ın hastanede tedavi için kaldığı süre içinde tanıştığı Gümüşhaneli duyarlı bir yardımseverin kendisine çok üzülmesinden birkaç kez köyde ziyaretini yaptıktan sonra Deniz Yıldızı Derneğine bilgi verdi. Yaklaşık bir yıl önce aileyi ziyaret eden dernek yönetimi aileyi; yardımseverlerle bir araya getirerek aile için yeni bir ev yapılmasına karar verdiler.  Yaklaşık bir yıllık çalışmanın sonunda yapılan yeni ev bitirilerek 24.02.2012 Cuma günü saat 14.00'da yapılan bir törenle birlikte tüm yaşantısı yoklukla geçen aileye teslim edildi. Eski evinden alınarak yeni evine getirilen aile için yapılan teslim töreninde vali yardımcısı Fethi Yorulmaz, İl Genel Meclis Üyesi Fikret Karaaslan, Yağlıdere Belediye Başkanı, Deniz Yıldızı Derneği Başkanı Emine Acar birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalardan sonra yeni evin içi gezildi.

  

    Başkan Emine Acar, deden kalma çok eski bir evde yaşarken Yağlıdere Belediye Başkanı ve yardımsever insanlarımızın katkılarıyla yoklukla mücadele eden beş kişilik ailemizi yeni bir hayata kavuşturduk. Yaklaşık bir yıl devam eden çalışmada birçok insanımızın yardımları oldu. Çalışmanın rehberliğini köyden Mahmut Yıldız yaptı. Belediye başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, ailemize de bundan sonraki hayatlarında sağlık ve huzur diliyorum dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir