Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7521 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   12 Temmuz 2021 - 16:29

Yaylalarda Gıda Denetimleri Yoğunlaştı

Büyüt
Küçült
Yaylalarda Gıda Denetimleri

Kovid-19 kısıtlamalarının hafiflemesi  ve yaz döneminde turizm ve piknik faaliyetlerinin artması nedeniyle, Giresun ilimiz genelinde özellikle yoğunluk yaşanan Bektaş, Kulakkaya, Kümbet-Uzundere, Paşakonağı yaylaları gibi turizm bölgelerimizde yer alan fırın, kasap, lokanta, market, bakkal, kahvehane ve konaklama tesisleri gibi gıda işletmelerinde denetimler yapılmıştır.

Yayla denetimlerinde, gıda üretim, satış ve tüketim zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının kontrol altına alınması amaçlanmaktadır. Denetimlerde İl Müdürlüğümüz kontrol görevlilerince esnaflarımıza; İşyeri açma ve çalışma ruhsatı şartlarının kontrolü, işletme kayıt belgesi, fiyat listeleri, kişisel hijyen, iş kıyafeti, tuvaletler ve lavaboların temizliği, çevre temizliği, gıda mevzuatı, gıda hijyen yönetmeliğine ait uygulamalar ile gıda mevzuatı konularındaki gereklilikler kontrol edilmiştir.

Denetimlerde iki işletmeye (lokanta ve kasap) etlerin oda sıcaklığında muhafaza ettikleri ve hijyenik gerekliliklere uymadıkları için, 5996 sayılı kanuna göre, toplam 12 bin 154 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Kurban Bayramı öncesi, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler devam etmektedir.

Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için Giresun genelinde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz bünyesindeki gıda kontrol ekipleri tarafından denetimler aralıksız sürdürülmektedir. Yıl boyunca rutin olarak devam eden denetimlerimize, Kurban Bayramı süresince halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak ara vermeden devam edilmektedir.

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir