Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5455 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   12 Ocak 2013 - 19:09

Yeşil Giresun Belediyespor 85-75 Akhisar Belediyespor

Büyüt
Küçült
Yeşil Giresun Belediyespor 85-75  Akhisar
Yeşil Giresun Belediyespor birinci lig yolunda zorlu bir engeli kayıpsız geçti.

Takımımız Yine Kazandı

Türkiye Basketbol Federasyonu 2. Liginde mücadele eden temsilcimiz Yeşilgiresun Belediyespor bu akşam 19 Eylül Spor Salonunda Akhisar Belediyespor’u 85-75’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmayı, Vali Dursun Ali Şahin, Milletvekili Mehmet Geldi, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Atar, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim ve çok sayıda basketbol sever izledi.   Müsabaka başlamadan önce Giresun’da uzun yıllar Basketbol sporuna hizmet etmiş Giresun Lisesi emekli beden eğitimi öğretmeni Emin Aktaş’a Vali Dursun Ali Şahin tarafından plaket verildi. Giresun Basketbol İl Temsilciliği yapan ve Türkiye Basketbol Federasyonunda uzun yıllar teknik komiserlik yapan Okan Durak’a ise Belediye Başkanı Kerim Aksu tarafından plaket verildi.   Başlangıçtan son periyota kadar çekişmeli geçen müsabakayı, Yeşilgiresun Belediyespor’un seyircilerin desteği ile 10 sayı farkla kazandı.              

Salon: Giresun 19 Eylül Spor Salonu

Hakemler: Murat Turan, Mehmet Şahin, Kamil Gürsoy

Yeşil Giresun Belediyespor: Sayit Ay (0), Alex Raymond Gordon (19), Barkın Haluk Çınar (11), Orhun Güngören (0), İsmail Çevik (12), Melih Sevda (0), Ömer Kaan Göğüş (2), Gökper Gen (8), Azizcan Özdemir (10), Oğuz Erdoğan (8), Volkan Çetintahra (0), John Obinna Ofoegbu JR (15)

Akhisar Belediyespor: Serdar Yavuz (9), Yusuf Ömer Halat (0), Güven Esmer (7), Berk Canan (0), Levent Demirci (13), Mert Eken (0), Emre Özpulat (0), Emre Tunca (0), Can Terzioğlu (3), Darrius Dalton Morrow (17), Tyrone Nelson (26), Yiğitcan Vardal (0)

Periyotlar: 1. Periyot: 22-27, 2. Periyot: 19-14, 1. DEVRE: 41-41, 3. Periyot: 24 -19, 4. Periyot: 20-15, MAÇ SONUCU: 85 -75

Geçen hafta Ankara deplasmanında karşılaştığı şampiyonluk adaylarından Maliye Milli Piyango maçında ligin en skorer oyuncusu Alex Gordon’dan yoksun bir kadro ile çıkmasına rağmen; gösterdiği performans ve dirençle Türkiye Basketbol Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) taraflı, tarafsız her kesimden takdir ve beğeni toplayan Dev Çotanaklar, evinde karşılaştığı ve Play-Off yolunda rakibi konumundaki Manisa temsilcisi Akhisar Belediyespor karşısında 1. periyotta zorlanmasına rağmen, taraftarının muhteşem desteği ile diğer 3 periyottaki etkili hücumları ve rakibe potayı göstermeyen güçlü savunması ile 10 sayı farkla (85-75) yenmeyi başardı.

Maçın 1. periyodunda Yeşil Giresun Belediyespor’un temposunun düşük olduğu gözlendi. Geçen hafta 2 kere uzatmaya giden Maliye Milli Piyango karşısında eksta efor harcayan Dev Çotanaklar’da özellikle savunma zaafı dikkat çekti. Rakibin hücumlarına karşı direnemeyen ekibimiz bu periyodu 5 sayı (22-27) geride tamamladı.

2. periyotla birlikte Yeşil Giresun Belediyespor, gerçek kimliğine geri döndü. 1. periyotta potasında 27 sayı gören ekibimiz; rakip potaya 19 sayı bıraktığı bu periyotta; kendi potasında sadece 14 sayı görerek savunmada ne kadar etkili olabildiğini göstermiş oldu. Maçın ikinci periyodunda 5 sayılık (19-14) fark yakalayan Dev Çotanaklar, 1. periyottaki 5 sayılık Akhisar Belediyespor farkını eşitleyerek maçın ilk yarısını 41-41 berabere tamamlamayı başararak soyunma odasına gitti.

Karşılaşmanın 3. periyodunda Akhisar Belediyespor’un etkili oyunu gözlenirken, Yeşil Giresun Belediyespor da bu etkili oyunu aynı şekilde karşılık vermesini bildi. Giresunlu sporseverlerin muhteşem desteğini de arkasına alan Dev Çotanaklar, rakibin güçlü hücumlarına aynı şekilde karşılık verdiği bu periyotta rakibinden 5 sayı daha fazla (24-19) atarak bu maçta ilk defa bir periyodu önde tamamladı.

Maçın final periyodu olan 4. periyodunda, 3. periyoda benzer bir mücadele sahnelendi. Akhisar Belediyespor, gene etkili hücumlarla sayılar bulurken, ekibimiz savunmada yaşadığı sıkıntıları; hücumda yakaladığı sayılarla kapatarak final periyodunu 5 sayılık farkla (20-15) ve maçı da 10 sayı farkla (85-75) kazanarak puanını 28’e çıkardı.

Konuk ekip Akhisar Belediyespor dişe diş bir mücadele sergileyerek Giresunlu sporseverlerin takdirini kazanırken; taraftarlarımızın ekibimize verdiği yoğun destek, maçın lehimize neticelenmesinde büyük katkı sağladı.

http://www.kerasushaber.net

 

 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir