Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5939 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   20 Ağustos 2012 - 18:14

Yetimlerin yüzü Giresun Federasyonu'yla güldü

Büyüt
Küçült
Yetimlerin yüzü Giresun Federasyonuyla
Giresun Federasyonu, Giresun'daki yetimlerimizin yüzü Mübarek Ramazan Bayramında da gülsün diye çalıştı.

Giresun Federasyonu, Giresun'daki yetimlerimizin yüzü Mübarek Ramazan Bayramında da gülsün diye çalıştı.

Giresun Federasyonu, geçen yıl uygulamaya başladığı Ramazan Bayramında yetimlere yardım uygulamasını bu yıl da gerçekleştirerek, 192 çocuğa maddi yardımda bulundu. Giresun Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından tespit edilen 192 yetim çocuğa 120'şer TL. bayram harçlığı veren Giresun Federasyonu toplam 23.040 TL.lık yardım yapmış oldu.

Yetimlerin korunup kollanması gereken toplumumuza emanet edilmiş kutsal miraslar olduğu gerçeğinden yola çıkan Giresun Federasyonu, geçen Ramazan Bayramında olduğu gibi, bu bayram da Giresun'daki yetim yavrulamızı unutmadı.

Toplanan yardımları Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'e makamında sunan Giresun Federasyonu, bu yıl da 192 çocuğun bayram sabahı sevinçle uyanmasına vesile olacak.

Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, "Çocuklar toplumumuzun geleceği olduğu gibi, yetim çocuklar daha özel bir konumdadır. Vereceğimiz sevgi ve ilgiyle onların da vicdani gelişimlerine olumlu katkılarımız olacaktır. Ben daima şuna inandım: Biz yetimleri unutmazsak, büyüyüp birer yetişkin olduklarında onlar da bizleri hatırlayacaklardır. Bunu yalnızca maddi anlamda kullanmıyorum. Geleceğin yetişkinlerinde vicdan, diğergamlık gibi duyguları teşvik etmek bizlerin tavrına bağlıdır. Bu yardımı da, maddi olmasına rağmen, manevi yönü çok daha kuvvetli bir bağlantı olarak düşünüyor ve değerlendiriyorum. Onlar bizim çocuklarımızdır ve düşünüldüklerini bilmek, ilgilenilmek onlara güç verecektir. "diye konuştu.

Bu yardımın gerçekleşmesinde katkıda bulunan hayır sahiplerini de unutmamak gerektiğini dile getiren Turan, "Biz bu tür faaliyetlerde aynı zamanda bir köprüyüz. Vicdan sahibi hayırseverlerimizin katkıları olmasa elbette bu mutlu tablolar yaşanmaz. Allah bu mübarek günlerde yapılan hayırları kabul etsin, kazançlarımıza da bereket versin." dedi.

Hasan Turan, "Bu vesileyle bütün yetim yavrularımızın, yurdumuzun ve bütün İslam aleminin Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. İhtiyaç içinde, aç, yoksul ve hasta olan; savaş ve doğal afet gibi çeşitli felaketlerin  içinde çeşitli zulümlere uğrayarak mücadele eden bütün kardeşlerimize Ramazan Bayramı vesilesiyle hayırlı kurtuluşlar diliyorum. İnsanlık olarak daha güzel günlere ulaşmamızı Cenab-ı Hak'tan diliyorum." şeklinde konuştu.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de verdiği demeçte Giresun Federasyonu'nun çabalarına dikkat çekerek bu çalışmaların geleceği olumlu yönde etkileyeceğine olan inancını dile getirdi. Vali Şahin şöyle konuştu: "Yardıma muhtaçlarla yardım edenler arasında bu iyilik köprüsünü çeşitli vesilelerle kuran Giresun Federasyonu'nun bu seferki çalışması takdire şayandır. Yetimlerin bayramda toplum tarafından hatırlanmasını simgeleyen bu hayır, yavrularımızın yüreklerinde yeşerecek ve yeni iyiliklerin tohumları olacaktır. Böyle bir hayrın Vakfımız eliyle gerçekleştirilmiş olmasından da mutluluk duyuyorum.Ramazan Bayramının başta yetim yavrularımıza, ülkemize ve bütün İslam alemine hayırlar getimesini diliyorum."




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir