Diyanet-Sen Yağlıdere' de Üyeleriyle yemekli toplantıda buluştu
Diyanet-Sen üyeleri, Giresun Şubesi ile Yağlıdere Temsilciliğinin organize ettiği yemekli toplantıda buluştu.
Diyanet-Sen üyeleri, Giresun Şubesi ile Yağlıdere Temsilciliğinin organize ettiği yemekli toplantıda buluştu.
12 Mart 2012 günü Yağlıdere İlçesi M.Kemal İlköğretim Okulu salonunda yapılan toplantıya ilgi oldukça fazlaydı.
İlçede bir tesiste düzenlenen yemeğe, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Başçavuş Mehmet Verim, , Emniyet Amiri Turgay Cengiz, İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy, Espiye Müftüsü Mehmet Yazıcı, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çağlar ile bir çok daire amiri ile Şube Yönetimiz ve bazı ilçe temsilcilerimiz ile üyeler katıldı.
İlçe Temsilcimiz Hüseyin HEKİM’ in takdim konuşmasından sonra Diyanet-Sen Şube Başkanı Fethi KARAHÜSEYİN “ Bu ve bunun gibi toplantı ve etkinliklerle elbette aramızdaki kaynaşma ve samimiyetin artırılmasının yanında değerli hocalarımızın varsa sorun ve problemlerinin çözümü ne olmalı konuşulmalı tartışılmalı ve değerli hocalarımızın öneri ve eleştirilerini her zaman dikkate almalıyız.
Sendikal faaliyet ve konuşmaya geçmeden evvel 12 Mart (1921) İstiklal Marşının kabülu ve marşımızın mazlum ve mağdur milletlere ışık tutan marş olduğunu ifade ettikten sonra Şube Başkanımız örgütlenmenin önemini vurguluyarak, “Hedefe ulaşılması, beklentilerin gerçekleşmesi ve ihtiyaçların giderilmesi örgütlenme ile mümkündür. Çağdaş toplumlarda artık hakkın verilmediği ve alındığının iyi bilinmesi gerektiği, bu nedenle temsiliyetini yaptığımız üyelerimizin haklarını alabilmek için de gücümüzü kanundan, anayasadan ve hatta uluslar arası sözleşmelerden (İLO) aldığını ifade etti.
Türkiye’ de dünya da hizmet alanı olarak ilki oluşturan Diyanet-Sen son 8 yıla yetki alarak üyelerinin kazanımlarına kazanım eklemiştir. Hep doğrunun ve haklının yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade den Şb.Bşk. – Sendika olarak sadece ücret sendikacılığı değil hizmet sendikacılığı yaptıklarını, din görevlisi nasıl camide önder ise toplum içinde de- örgütlenme ve hak aramada da önder olduğu ve olması gerektiğinin altını çizen KARAHÜSEYİN; - Diyanet-Sen’ i niçin kurduk –niçin varız başlığı altında – başörtüsü, katsayı, İHL. Liseleri sorunları, kur’an eğitiminin önündeki engellerin kaldırılmasından-manevi değerlerimize hakaret eden kişi ve kuruluşlarla mücadele ettiklerini ve hepsinden evvel sivil iradeyi ve sivil insiyatifi hazmedemeyen çevrelere ve girift ilişkiler içine girip milletin iradesine gem vurmaya çalışan illegal demokrasi dışı eylem ve hareketlere karşı da mücadele ettiklerini, din görevlisine ve dini değerlerimize karşı sistematik olarak yapılan her platformdaki saldırılara ve tahkirlere karşı da mücadele ettiklerini “ Merhum Gen.Bşk. Ahmet YILDIZ’ ın-din görevlisine hizmetin dolayısıyla dine hizmettir misyon ve anlayışıyla hizmet ettiklerini ve hizmete durmadan devam edeceklerinin altını özellikle çizdi..”
Neyde Mehmet KUDU, Kanunda Samet KARAHÜSEYİN’in sazları eşliğinde oluşturulan Bulancak-Yağlıdere ilahi korosu Yağlıdereli katılımcılara güzel bir akşam akşam yaşattılar.
Benzer Haberler
Giresun U13 Liginde Bol Gollü Mücadele Var
Giresun 2012 - 2013 futbol sezonu U13 ligi futbol tutkunları için bol gollü bir o kadar zevkli...
Diyanet-Sen toplu sözleşme taleplerini açıkladı
Hükümet ile kamu çalışanları arasında 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan toplu sözleşme...
Alucra Müftülüğünden İhtiyac Sahiplerine Destek
Alucra İlçe Müftülüğü mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.Diyanet işleri...
Giresun Ilceleri Haberleri
TümüGelinliğe sarılı naaşı gözyaşlarıyla uğurlandı
Çarşamba günü beyin ölümü gerçekleşerek organları bağışlanan 23 yaşındaki Burcu Memiş, tabutuna...
Giresun Offroad Yarışı, Bulancak'ta Yapıldı
2025 PETLAS Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 3. ayağı, Giresun Offroad Spor Kulübü tarafından...
Kovanlık'ta Geleneksel Futbol Heyecanı Başlıyor!
Kovanlık Belediyesi ile Bulancak Kovanlık Beldesi Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği...
TÜGVA Dereli Söyleşilerle Gençlerle Buluştu
TÜGVA Dereli Söyleşilerle Gençlerle Buluştu Sosyolog-Yazar Göktekin Dereli Gençliği ile buluştu
TÜGVA Bulancak Yaz Okulu İçin Eğitmen Alımları Başladı
TÜGVA Bulancak Temsilciliği, her yıl yoğun ilgi gören ve yüzlerce öğrencinin katıldığı Yaz Okulu...
Dr. Enes Eminoğlu TÜGVA Bulancak’ı Ziyaret Etti
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu TÜGVA Bulancak’ı Ziyaret Etti
TÖMBELEKÇİLER YARIŞIYOR!
TÜGVA BULANCAK’TAN RAMAZAN COŞKUSU: TÖMBELEKÇİLER YARIŞIYOR!
Hayvancılığa Destek Projesi Toplantısı Düzenlendi
Dereli İlçesinde Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi Toplantısı Düzenlendi
Alucra Demirözü Köyü’nden, Baz İstasyonu Talebi
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...
Yeni Hayvancılık Destekleme Modeli toplantısı yapıldı
Dereli’de Muhtarlara “Yeni Hayvancılık Destekleme Modeli” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
40. Dönem Mezuniyet Buluşması Gerçekleşti
Şebinkarahisar İmam Hatip Ortaokulu 40. Dönem Mezuniyet Buluşması Gerçekleşti
Kurdoğlu Hacı Hafız Kabri Başında ve Adının Verildiği...
Milli Mücadele Kahramanı, 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alayları Müftüsü Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa...





