Taşocağında Alicengiz Oyunu
Doğankent ilçesi Güvenlik Köyü sınırları içerisinde Doymuşaltı mevkiinden alınan granit taşlarının yetkisiz kişilerce ruhsat izni olmadan başka yerlere nakledildiği anlaşıldı.
TAŞOCAĞINDA ALİCENGİZ OYUNU
Doğankent ilçesi Güvenlik Köyü sınırları içerisinde Doymuşaltı mevkiinden alınan granit taşlarının yetkisiz kişilerce ruhsat izni olmadan başka yerlere nakledildiği anlaşıldı.
Jandarma 156’ya yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Doğankent İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri, Doğankent-Kürtün Karayolu güzergâhındaki Güvenlik Tüneli’nin dış yüzeyinde, eski Tirebolu-Torul Karayolu üzerinde Doymuşaltı mevki olarak adlandırılan bölgede Özkandazoğlu Lmtd.Şti. tarafından işletildiği ve ruhsatlı olduğu iddia edilen alanda yapılan tespitte, şirket yetkililerinin kendilerine sunduğu belgelerden şüphelenmeleri üzerine Giresun İl Özel İdaresi, Ruhsat Şube Müdürlüğünden teknik eleman isteyerek söz konusu firmaya ait işletme ruhsatının sınırlarının tespitini istedi.
Doğankent Kaymakamlığı İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının ısrarlı takipleri sonucunda Giresun İl Özel İdaresinden gelen teknik elemanların yerinde yaptıkları inceleme ve tespitler sonucu çıkartılan granit taşların Giresun İl Özel İdaresine ait işletme bölgesinden kaçak ve izinsiz olarak çıkartıldığı anlaşıldı.
Resmi olmayan kaynaklardan alınan bilgilere göre; Özkandazoğlu Lmtd.Şti. adlı firmanın 2013 Mart ayında Giresun İl Özel İdaresi ile yaptığı Rödovans anlaşması gereğince Maden İşleri Genel Müdürlüğünden kendi adına aldığı ruhsat sahası içerisinde kalan belirli bir bölgenin işletme iznini 100 Bin TL bedel karşılığında Giresun İl Özel İdaresine devrettiği ve bedelini de peşin olarak aldığı, şu anda bu şirketin taş ocağı olarak kullandığı alanında yapılan anlaşma gereğince İl Özel İdaresinin işletme izni sahası içerisinde kalan bölge olduğu anlaşıldı.
Olayın ortaya çıkması üzerine Giresun İl Özel İdaresi tarafından Doğankent Kaymakamlığına taşocağının durdurulması hususunda gönderilen yazılı talimat üzerine harekete geçen Doğankent İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri ilgili firmaya bu alanda herhangi bir çalışma yapmaması gerektiği, çalışmaların izinsiz yapılması nedeniyle faaliyetlerinin durdurulduğuna dair yazılı tebligatın yapılmasına rağmen ilgili firma tarafından 2-3 gün daha burada bulunan taşların çok sayıda kamyonla Gümüşhane ili Kürtün İlçesinde bulunan taş kırma ünitesine taşındığı öğrenildi.
Doğankent İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından bu olayın birkaç kez kanunlara aykırı olarak gerçekleştirildiğinin tespit edilmesine rağmen alanda bulunan taşların tamamen izinsiz olarak il dışına nakledilmesi karşısında devletin ilgili kurumları tarafından hiçbir cezai müeyyide uygulanmaması da manidar bulundu.
Alınan son bilgilere göre bir önceki Giresun Valisi ile yapılan bu protokolün iptal edilerek, Giresun İl Özel İdaresi tarafından Rödovans anlaşması gereğince ödenen 100 Bin TL’nin ilgili firma tarafından tekrar geri yatırılarak bu alana ait işletme ruhsatının kendi üzerine devredilmesini talep edeceği ancak yeni Giresun Valisi Hasan Karahan’ın olayı enine boyuna araştırmadan bu işlemin altına imza atmayacağı söyleniyor.
Bu olayın önümüzdeki günlerde çok daha fazla usulsüzlüklerinin ortaya çıkacağı ve olayın boyutlarının tahmin edilenden daha büyük olduğu da kulaktan kulağa söylenti olarak Doğankent ilçesinde dile getiriliyor.
Doğankent Gazetesi olarak bizde bu olayın yakın takipçisi olacağız ve gelişmelerden kamuoyunu anbean bilgilendireceğiz.
Benzer Haberler
Ayka Granit İşçileri Yetkililerden Yardım Bekliyor
Doğankent Güvenlik Köyü altındaki İran yolu kenarındaki "Ayka Granit" tesislerinde çalışmakta...
Bakalım Ne Kadar Ceza Kesilecek?
Doğankent İlçesi Güvenlik Köyü Doymuşaltı mevkiinde kendisine ait işletme izni olmayan alanda...
Çalışmalar Ne Zaman Başlayacak
Giresun ili Doğankent İlçesi Güvenlik Köyü sınırları içerisinde bulunan ve Doymuşaltı mevkii...
Giresun Ilceleri Haberleri
TümüGelinliğe sarılı naaşı gözyaşlarıyla uğurlandı
Çarşamba günü beyin ölümü gerçekleşerek organları bağışlanan 23 yaşındaki Burcu Memiş, tabutuna...
Giresun Offroad Yarışı, Bulancak'ta Yapıldı
2025 PETLAS Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 3. ayağı, Giresun Offroad Spor Kulübü tarafından...
Kovanlık'ta Geleneksel Futbol Heyecanı Başlıyor!
Kovanlık Belediyesi ile Bulancak Kovanlık Beldesi Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği...
TÜGVA Dereli Söyleşilerle Gençlerle Buluştu
TÜGVA Dereli Söyleşilerle Gençlerle Buluştu Sosyolog-Yazar Göktekin Dereli Gençliği ile buluştu
TÜGVA Bulancak Yaz Okulu İçin Eğitmen Alımları Başladı
TÜGVA Bulancak Temsilciliği, her yıl yoğun ilgi gören ve yüzlerce öğrencinin katıldığı Yaz Okulu...
Dr. Enes Eminoğlu TÜGVA Bulancak’ı Ziyaret Etti
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu TÜGVA Bulancak’ı Ziyaret Etti
TÖMBELEKÇİLER YARIŞIYOR!
TÜGVA BULANCAK’TAN RAMAZAN COŞKUSU: TÖMBELEKÇİLER YARIŞIYOR!
Hayvancılığa Destek Projesi Toplantısı Düzenlendi
Dereli İlçesinde Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi Toplantısı Düzenlendi
Alucra Demirözü Köyü’nden, Baz İstasyonu Talebi
Giresun’un Alucra İlçesi Demirözü Köyü’nde cep...
Yeni Hayvancılık Destekleme Modeli toplantısı yapıldı
Dereli’de Muhtarlara “Yeni Hayvancılık Destekleme Modeli” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
40. Dönem Mezuniyet Buluşması Gerçekleşti
Şebinkarahisar İmam Hatip Ortaokulu 40. Dönem Mezuniyet Buluşması Gerçekleşti
Kurdoğlu Hacı Hafız Kabri Başında ve Adının Verildiği...
Milli Mücadele Kahramanı, 42. ve 47. Giresun Gönüllü Alayları Müftüsü Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa...





