Kümbet Yoluna 10 Milyonluk Afet yardımı
AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Kümbet Yayla Yoluna 10 milyon liralık afet yardımı gönderildiğini acıkladı.
AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Kümbet Yayla Yoluna 10 milyon liralık afet yardımı gönderildiğini bildirdi.
Temür, yaptığı basın açıklamasında, 2010 yılı haziran ayında aşırı yağışlar sonucu Dereli-Kümbet yolumuz sel- heyelan nedeniyle ulaşıma kapanmış, vatandaşlarımızın evleri ve pek çok balıkçı esnafımızın balık tesisi zarar görmüştü.
Bizler de yetkili arkadaşlarımızla birlikte olay yerinde incelemeler yaparak vatandaşlarımızla görüşmüş, heyelan ve selin verdiği zararın devletimiz tarafından karşılanacağını ifade etmiştik.
Giresun valiliğimizin önderliğinde söz konusu afet bölgelerimizde hasar tespiti yapılmış, olumsuzlukların giderilmesi için hükümetimiz her türlü yardım desteğini vermiştir.
Dereli ilçemiz ile önemli bir turizm merkezimiz olan Kümbeti birbirine bağlayan yolumuz sel ve heyelan nedeniyle büyük hasar görmüş, ulaşım bir süre aksamıştı.
Sele ve heyelana neden olacak yağmur yağması durumunda Dereli-Kümbet yolunun, yerleşim yerlerimizin ve balık tesislerimizin bir daha zarar görmemesi için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürdük.
Giresun Özel İdare tarafından hazırlanan Kümbet yol güzergâhının istinat duvarlarının yapımı ve dere ıslahları projesi Valiliğimiz tarafından DSİ Giresun İl Müdürlüğüne gönderildi. DSİ Giresun İl Müdürlüğümüz Özel İdare tarafından yapılan projeyi kendi kriterleri çerçevesinde revize edip DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğümüze gönderdi.
Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, Bakanlık Müsteşarı ve DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız görüşmelerle, Dereli-Kümbet istikametinde taşkınlara neden olan derelerin ıslah edilerek yol güzergâhının zarar görmesini engelleyecek Kotana-Kümbet arasında 5 km uzunluğunda istinat duvarı yapılması için, 10 Milyon TL tutarında istinat duvarı imalatlarının DSİ tarafından yapılmasını karara bağladık.
Projenin uygulamaya konulup ihalenin yapılarak kısa süre içinde istinat duvarlarının imalatına başlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Giresun’umuza hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.
Benzer Haberler
Ali Temür Gurbette Giresunlu İşadamları ve Hemşerileriyle...
25.02.2011 tarihinde Almanya' ya giden, Giresun Milletvekili Ali TEMÜR, Türkçe-Almanca Kültür...
PAŞAKONAĞI' NDA YAĞMURA RAĞMEN EĞLENCE
Bulancak'ın Kovanlık Beldesi'ne bağlı Paşakonağı Yaylası'nda yapılan 5. Paşakonağı Yayla Şenliği...
Yaylalar
Giresun'un güneyini kuşatan dağlar, kuzeye ve güneye doğru alçalarak belirli yerlerde düzlükler...
Giresun Haberleri
Tümüİl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
İlimiz Merkez ilçe Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, kurbanlık hayvanlara...
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
İlimiz tarımsal üretiminde yeni bir dönemin kapısını aralayan ‘’tarladan sofraya güvenilir gıda’’...
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
Bakanlığımızca uygulamaya konulan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE)...
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
BASIN AÇIKLAMASI Tirebolu Civil Köyü Derneği Başkanı Recep Karakoç, Giresun’un Tirebolu ilçesi...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
Giresun’un Bulancak İlçesi’ne bağlı Eriklik Köyü’nde bulunan Dokuzoğul Türbesi’nde Bulancak...
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
“Coğrafyamızdan Kan Akıyor!”
Giresun İHH Başkanı Fethi Elmas tarafından gündeme ilişkin bir basın açıklaması yayınlandı.
Giresun’da Ramazan Ayı Gıda Denetimleri Kesintisiz Devam...
İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimiz genelinde...
İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı
2026 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Programı kapsamında; Giresun merkez ve 15 ilçemizde...
E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı...
Bitki Koruma Ürünleri E-Reçete ve B-Reçete Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı





